Cumhurbaşkanı Gül, 'Şoklara dayanıklıyız'

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Gül, 'Şoklara dayanıklıyız'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Elimizdeki en büyük kıymetin siyasî istikrar olduğunu ifade eden Gül 'Reformlar sayesinde dışarıdan gelen şoklara karşı kendimizi koruduk' dedi.

Elimizdeki en büyük kıymetin siyasî istikrar olduğunu ifade eden Gül "Reformlar sayesinde dışarıdan gelen şoklara karşı kendimizi koruduk" dedi. nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Endüstri Mühendisleri Enstitüsü tarafından düzenlenen ve 39 ülkeden davetlinin katıldığı 'Yöneylem Araştırmaları ve Endüstri Mühendisliği 33. Ulusal Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin İstanbul'da yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. nbsp;Türkiye'de son 10 yılda yakalanan siyasi istikrarla çok büyük hamleler yapıldığının altını çizen Gül "Türkiye'nin cazibesini eminim ki sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye, gerçekleştirilen çok köklü reformlarla, içeriden ve dışarıdan gelen şoklara karşı dayanıklı bir ülke hâline geldi. Bunların test edildiğini de görüyoruz. İçerdeki zaman zaman karşılaştığımız çalkantılar Türk ekonomisine hiçbir şekilde zarar vermedi" diye konuştu.
"Türkiye'nin önündeki ajandası bu reform sürecini güçlü bir şekilde devam ettirmek olacaktır" diyen Gül şöyle devam etti: "Şu bir gerçektir ki; Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başlarken bir taraftan siyasi kriterler olan Kopenhag kriterlerini yerine getirirken diğer taraftan da işleyen piyasa ekonomisinin ekonomik alt yapısını yerine getirmiştir. Bütün bunlar işte Türkiye'nin başarısının altındaki çok önemli dinamiklerdir. Önümüzde daha yapacağımız çok iş var" ifadelerini kullandı.
Son on yılda Türkiye'nin 5 katı büyüdüğünün altını çizen Abdullah Gül, "Kendimizi gelişmiş, demokratik, kalkınmış ülkelerle mukayese ettiğimizde Türkiye'nin hâlâ yol alması gerektiğini çok açık bir şekilde görüyoruz. Onun için Türkiye bu köklü reform süreçlerini devam ettirecektir. Elimizdeki en büyük kıymet elbette ki siyasi istikrardır. Siyasi istikrarın olması ve güçlü bir parlamentonun olması doğru yasaların çıkartılması, doğru ekonomik politikaların uygulanması için şüphesiz ki en büyük avantajdır" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...