İstanbul'da yaşamanın bir bedeli var

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İstanbul'da yaşamanın bir bedeli var

Ekonomi Haberleri  / AA

İstanbul özellikle eğitim ve konut pahalılığında diğer illere fark atarken, fiyatların en düşük bulunduğu iller 94.4 lira ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak oldu.

İstanbul özellikle eğitim ve konut pahalılığında diğer illere fark atarken, fiyatların en düşük bulunduğu iller 94.4 lira ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak oldu. nbsp;Türkiye'nin ve ticaretin kalbi İstanbul hayat pahalılığında da ilk sırada yer aldı. TÜİK'in ''Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi 2012'' araştırmasına göre Türkiye genelinde ortalama 100 liralık bir ürünün fiyatı İstanbul'da 113 lira olurken fiyatların en düşük olduğu iller 94.4 lira ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak oldu. Bu değerler, İstanbul'un Siirt, Batman, Mardin, Şırnak'a göre yüzde 19.8 daha pahalı olduğu anlamına geliyor. Fiyat Düzeyi Endeksine göre İstanbul özellikle eğitim ve konut pahalılığında diğer illere fark attı. Ankaralılar ulaştırma, mobilya, sağlık, lokanta giderleri için daha fazla ödemek zorunda kalırken, Karadenizliler giyim ve ayakkabıyı daha pahalıya aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller ise daha çok ucuzluklarıyla dikkat çekti. Sağlık, otel, lokanta, giyim ve ayakkabı sektörleri haricinde diğer sektörlerde en düşük fiyatlar bu bölgelerde gerçekleşti. nbsp;
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...