Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hagel, Snowden'i Rusya'dan geri istedi

/ Kaynak: CHA
Hagel, Snowden'i Rusya'dan geri istedi

DÜNYA Haberleri  / CHA

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya transit bölgesinde bulunan CIA eski çalışanı Edward Snowden'in bir an önce ABD'ye iade edilmesini istedi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya transit bölgesinde bulunan CIA eski çalışanı Edward Snowden'in bir an önce ABD'ye iade edilmesini istedi. Savunma Bakanı Hagel, Snowden'in bilgileri sızdırarak kanunları ihlal ettiğini, bunun ABD'ye büyük zarar verdiğini söyledi. nbsp;Pentagon'da basın açıklaması yapan Hagel şuan olayları hatasız bir şekilde değerlendirdiklerini, yaşananların ülkenin güvenliğini ciddi bir şekilde ihlal ettiğini belirtti. nbsp;Snowden, ABD'den ayrıldıktan sonra Hong Kong'da gizlenmiş, iadesinin istenmesinin ardından da Moskova'ya uçmuştu. Ekvador Dışişleri Bakanlığı Snowden'ın siyasi sığınma talebinde bulunduğunu ve hükümetin gelişmeleri Moskova ile değerlendirdiğini açıkladı. Eski ajanın halen nereye gideceği konusu netleşmiş değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Snowden'in Moskova Şeremetyova Havalimanı'ndaki transit bölgede bulunduğunu, ABD'ye iade edilmeyeceğini açıklamıştı. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...