Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz eşyayı üretip %75’ini ihraç ediyoruz

Düzenleyen:
Beyaz eşyayı üretip %75’ini ihraç ediyoruz

Ekonomi Haberleri

Avrupa’nın beyaz eşya ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan ve dünyada üretim bakımından Çin’den sonra ikinci konumda olan Türkiye, şimdi Orta Doğu’da da hızlı büyümek istiyor.

Avrupa’nın beyaz eşya ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan ve dünyada üretim bakımından Çin’den sonra ikinci konumda olan Türkiye, şimdi Orta Doğu’da da hızlı büyümek istiyor. Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği (BEYSAD) Başkanı Şeref Burak Özaydemir, komşu ülkelerdeki politik durumlar düzeldiğinde ihracatta da ivme yaşanacağını söyledi. Özaydemir “Beyaz eşyada güçlü bir konumdayız. Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük beyaz eşya üreticisiyiz. 2016 yılında 26 milyon kurutma, çamaşır ve bulaşık makinesi, buzdolabı, derin dondurucu ve fırından oluşan beyaz eşya grubu üretildi. Bu anlamda Avrupa’daki diğer rakip ülkelerden ilerideyiz. Avrupa pazarı, beyaz eşya ihtiyacının önemli kısmını Türkiye’den karşılıyor. Türkiye üretiminin yüzde 75’ini ihraç ediyor. Çin’de ise iç piyasa çokbüyük. Ürünlerinin yüzde 70’i iç pazarda tüketiliyor. Yani Türkiye’deki beyaz eşya sektörü Çin’den daha fazla dış piyasaya açık” dedi.
İHRACATTA İNGİLTERE 1’İNCİ
 Türkiye, beyaz eşya üretiminde yılın ilk 4 ayında en fazla satışı İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’ya yaptı. ABD ise en fazla ihracat yapılan 6’ncı ülke.
HEDEFTE ORTA DOĞU VAR
 Batı Avrupa’da önemli bir ihracat potansiyeli bulunan Türkiye, BD, Cezayir ve İsrail gibi farklı pazarlarda kendini çeşitlendirmeye çalışıyor. Komşu ülkelerde politik durum iyileştiğinde fırsatların artması bekleniyor. Üreticiler, söz konusu bölgelerde üretim yaparak ana ve yan sanayinin lojistik kapasitesini artırmayı hedefliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...