Sosyal medyadaki bütün kulvarlarda AK Parti birinci

Düzenleyen:
Sosyal medyadaki bütün kulvarlarda  AK Parti birinci

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’nin sosyal medya araştırmasından çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Erdoğan hem Facebook’ta, hem de Twitter’da rakiplerine fark atarak unvanını korudu.

Yücel KAYAOĞLU

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘sosyal medyada en çok takip edilen lider’ unvanını korudu. AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından yapılan ve referandum sürecini de içine alan Ocak 2017- Haziran 2017 tarihlerini kapsayan Sosyal Medya araştırmasına göre Erdoğan hem Facebook’ta,  hem de Twitter’da rakiplerine fark attı. Araştırmanın detayları şöyle: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayı itibari ile Facebook’ta 8 milyon 979 bin beğeni sayısıyla tek başına bütün siyasi parti liderlerinin toplamından daha fazla bir rakama ulaştı. Erdoğan’ı sırasıyla 2 milyon 208 bin beğeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selâhattin Demirtaş, 2 milyon 33 bin beğeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 366 bin beğeniyle Başbakan Binali Yıldırım ve 180 bin beğeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli izledi.
DEMİRTAŞ DÜŞÜŞTE
 Araştırma sonuçlarına göre, referandumda ‘Evet’ cephesinde yer alan siyasi liderlerin Facebook beğeni sayısı arttı, ‘Hayır’ cephesinde yer alan siyasi liderlerin ise azaldı. Buna göre; ocak ayına kıyasla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğeni sayısı 42 bin, Başbakan Yıldırım’ın 38 bin, MHP lideri Bahçeli’nin ise 26 bin kişi artarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun beğeni sayısı 13 bin, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın da 47 bin kişi birden düştü.
TWITTER’DA DA FARK ATTI
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter takipçi sayısında da en yakın rakibini ikiye katladı. Takipçi sayısı haziran ayı itibarı ile 10 milyon 330 bin olan Erdoğan’ı 4 milyon 635 bin ile takipçi ile Kılıçdaroğlu, 3 milyon 357 bin takipçi ile Bahçeli, 1 milyon 572 bin takipçi ile Demirtaş ve 957 bin takipçi ile Başbakan Yıldırım takip etti. Ocak ayını kıyasla HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş dışında bütün liderler Twitter’da takipçi sayısını artırırken, Demirtaş’ın takipçi sayısında 29 bin kişilik düşüş oldu.
 EN ÇOK AK PARTİ ARTIRDI
 Araştırmada Cumhurbaşkanlığının ve siyasi partilerin de sosyal medya performanslarına bakıldı. Buna göre; AK Parti Facebook’ta haziran ayı itibarıyla 3 milyon 268 bin beğeni sayısı ilk sırada. AK Parti’yi 2 milyon 239 bin ile MHP, 1 milyon 772 bin ile Cumhurbaşkanlığı, 1 milyon 507 binle CHP ve 1 milyon 498 bin ile HDP izledi. Ocak ayına kıyasla beğeni sayısı azalan tek parti 24 bin kişilik düşüşle MHP oldu. Twitter rakamlarında da AK Parti 636 bin takipçi sayısıyla ilk sırada yer alırken, onu 579 bin kişiyle HDP, 511 bin kişiyle MHP ve 492 bin kişiyle CHP izledi.  Bütün partilerin Ocak ayına kıyasla Twitter’da takipçi sayılarını artırdığı görülürken en çok artış 104 bin ile AK Parti’de oldu. Aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı’nın ve siyasi partilerin youtube abone sayıları da değerlendirmeye alındı. AK Parti 34 bin aboneyle bu kulvarda da birinci olurken, ikinci sırada 32 bin abone ile HDP, üçüncü sırada 24 bin abone ile MHP, dördüncü sırada 15 bin abone ile Cumhurbaşkanlığı ve son sırada 13 bin abone ile CHP yer aldı. Google+ takipçi sayısında da durum değişmedi. 324 bin takipçi sayısıyla ilk sırada yer alan AK Parti’yi 297 bin ile MHP ve 249 bin ile CHP takip etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...