Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kredi kullanımında rekor Bartın'da

- Güncelleme:
Kredi kullanımında rekor Bartın'da

Ekonomi Haberleri

Her 10 evden 4'ünün banka desteğiyle satıldığı Türkiye'de, kredi kullanım oranı en yoğun şehir Bartın oldu. Hakkari'de ise son 3 ayda hiç kredili satış gerçekleşmedi.

Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü evini krediyle alıyor. Konut kredisi kullanım oranı en yoğun şehir Bartın olurken, krediyle ev satışının gerçekleşmediği tek il ise Hakkari oldu. Yılın ilk çeyreğinde ev sahibi olanların yüzde 42'si konut kredisi kullanmayı tercih etti. Bu dönemde 273 bin 826 adet konut satışı gerçekleşirken, bunların 115 bin 508 adedi konut kredisi ile yapıldı. TÜİK verilerine göre konut satışlarında kredi kullanımının en yoğun olduğu il ise Bartın. İstanbul'da konut alan kişilerin yüzde 47'si konut kredisini tercih etti. Bu oran başkent Ankara'da yüzde 48, İzmir'de yüzde 46 olarak gerçekleşti. Bartın konut satışları içerisindeki yüzde 53'lük kredi kullanma oranıyla bütün şehirler arasında başı çekerken, onu Denizli yüzde 51 ve Tokat yüzde 50 ile takip etti. 2013'ün ilk 3 ayında satışlar içerisindeki en düşük konut kredisi payı olan 3 il Doğu Anadolu'dan çıkarken, 3 ay boyunca hiç kredili satışın gerçekleşmediği Hakkari bu alanda sonuncu oldu. Türkiye'de konut satışlarının yüzde 36'sının gerçekleştiği Marmara Bölgesi'nde bu satışların yüzde 44'ü kredi ile yapıldı. Marmara bölgesinde en çok konut kredili satışın gerçekleştiği iller ise İstanbul, Bursa ve Kocaeli oldu. Araştırmaya göre, en düşük konut kredili satışın gerçekleştiği üç ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde konut kredili satışların payı yüzde 35'te kaldı. İlk çeyrekte Doğu Anadolu Bölgesi'nin öne çıkan ili ise yüzde 48'lik konut kredili satış oranı ile Erzincan oldu. Konutkredisi.com.tr'nin hazırladığı rapora göre, bütün bölgeler içerisindeki konut kredisi payını yüzde 5 artıran Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, ortalamanın oldukça altında olan kredili konut satışlarının giderek artacağı sinyalini veriyor. Konut kredilerinin bu bölgelerde yaygınlaşmasının sosyo-ekonomik açıdan ciddi katkıları olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...