Babacan 'Dünyadaki hızlı değişim fırsatları da barındırıyor'

- Güncelleme:
Babacan 'Dünyadaki hızlı değişim fırsatları da barındırıyor'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan küresel krizin hem bazı problemleri gündeme getirdiğini, hem de bazı tehditleri öne koyduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir yandan 2007-2008 yılından bu yana dünya genelini etkileyen küresel kriz, bir yandan da pek çok bölgede yaşanan siyasî ve sosyal dönüşümün hem bazı problemleri önemli ölçüde gündeme getirdiğini, hem de bazı tehditleri öne koyduğunu belirterek, "Ancak her değişimde olduğu gibi bu değişim de bazı fırsatlar barındırıyor" dedi. Uluslararası Endüstri Mühendisleri Enstitüsü Konferansı'nın açılışında konuşan Babacan, dünyanın hızlı bir dönemden geçtiğini söyledi. Ekonomik yapının çok hızlı değiştiğine işaret eden Babacan, bugünün geçerli sayılan mesleklerinin bundan 10-20 yıl sonra tamamen geçerliliğini kaybedebileceğini kaydetti. Bu sebeple "yaşam boyu" gibi kavramların bir çok ülkede ön plana çıktığını anlatan Babacan, "Hayatın her alanında yön değiştirme, herkesin hayat tecrübesinde önemli bir konu olacak" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...