Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirören istifa edecek mi

Demirören istifa edecek mi

SPOR Haberleri

Şike kararında iki yıldır "top çeviren" Türk futbolu, UEFA'dan sonunda ağır tokat yedi.

Türk futbolu en sarsıntılı günlerini yaşıyor. 3 Temmuz 2011'deki şike operasyonuyla başlayan süreçte UEFA'dan adeta tokat gibi kararlar geldi. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'ı 1, F.Bahçe'yi ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men etmesi bomba etkisi yaptı. UEFA Disiplin Kurulu, şahıslarla ilgili olarak ise müfettişten ek dosya talep etti. 2 yıldır şike konusunda adeta "top çeviren" Türkiye'ye UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği bu cezalar "buzdağının görünen yüzü" gibi duruyor. Türk futbolunu bundan sonra daha zorlu bir süreç bekliyor. UEFA'nın aldığı kararlar sonrasında Türkiye'de yaşanması muhtemel artçı depremler ise şöyle sıralanıyor.
DEMİRÖREN İSTİFA EDECEK Mİ?
Yıldırım Demirören Federasyonu, Mehmet Ali Aydınlar'dan görevi devraldıktan sonra 58. maddede değişikliğe gitmiş, "kişilerle kurumları birbirinden ayırıp" kulüpleri cezadan kurtarmıştı. Demirören, "Süreci iyi yönettik teşekkür bekliyoruz" ifadelerini kullandı. UEFA'nın verdiği cezaların ardından Demirören'in istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. Beşiktaş ve F.Bahçe 3 gün içinde UEFA Tahkim Kurulu'na, orada beklenen sonucu alamazsa da CAS'a başvuracak. Bu sürecin sonunda kulüpler ceza almaya mahkum edilirse UEFA'nın Türk futboluna yaptırımı söz konusu olabilecek. UEFA, bu durumda TFF'ye "Şike konusunda verdiğin kararı gözden geçir" diyebilir.
15 TEMMUZ'A KADAR BİTECEK
Türkiye Futbol Federasyonu'nun "şikenin üzerini örttüğü" kanaatine varırsa bu defa FIFA da devreye girip Türk futboluna ağır cezalar uygulayabilir. FIFA, TFF'nin üyeliğini askıya alıp Milli Takım'ı uluslararası turnuvalardan men edebilir. Sürecin sonunda Türkiye'de 2 yıldır olduğu gibi en çok konuşulacak konulardan biri de "2010-11 şampiyonluk kupası" ve Beşiktaş'ın sembolik olarak iade ettiği Türkiye Kupası olacak. Tahkim ve CAS'tan iki kulüp lehine bir karar çıkmazsa bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor, UEFA'ya ise Kayseri ve Kasımpaşa gidecek. UEFA Tahkim Kurulu, başvuruların ardından 15 Temmuz'a kadar bir karara varacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...