AKPM 'Gezi' protestolarını ele alacak

AKPM 'Gezi' protestolarını ele alacak

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Gezi Parkı protestolarını bugün Strasbourg'da düzenlenecek bir oturumda ele alacak.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Gezi Parkı protestolarını bugün Strasbourg'da düzenlenecek bir oturumda ele alacak. Türkiye'nin de üyesi olduğu AKPM, konuyu, genel kurulda öğle saatlerinde görüşüp oylayacağı "toplantı, medya ve ifade özgülüğü kapsamında halk protestoları ve tehditler" başlıklı bir rapor ve karar tasarısı temelinde gündeme getirecek. Geçen hafta sadece Türkiye için öngörülen rapor ve karar tasarısı AKPM'deki Türk heyetinin de girişimiyle Avrupa genelindeki protesto eylemlerini kapsıyor. Oylamaya sunulacak karar tasarısında Türkiye'deki protesto eylemlerinde polisin kullandığı aşırı müdahalede de gündeme getiriliyor. Ayrıca biber gazı kullanımını net bir çerçeveye oturtmaları ve halk protestolarını haber yapmak isteyen medyaya baskı uygulanmaması talep ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...