BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sinema bilginizi ölçün

Sinema bilginizi ölçün

Bugün sizlerle sinema konusunda bilgi alışverişi yapacağız. Bildiğiniz gibi amacımız sizlerin sinema kültürünüzü ölçmek değil. Sizlere Türk ve yabancı sinema konusunda 10 sual aktaracağız.



Bugün sizlerle sinema konusunda bilgi alışverişi yapacağız. Bildiğiniz gibi amacımız sizlerin sinema kültürünüzü ölçmek değil. Sizlere Türk ve yabancı sinema konusunda 10 sual aktaracağız. Bilmek veya bilmemek ölçü değil. Buyrun suallerinizi. 1. Halide Edip Adıvar’ın ünlü eseri “Vurun Kahpeye” üç defa beyazperdeye aktarıldı. Aşağıda isimlerini vereceğimiz hangi sanatçı bu filmde rol almadı? a. Hülya Koçyiğit b. Filiz Akın c. Sezer Sezin d. Hale Soygazi 2. Ünlü yıldız “Mia Farrow”un annesi “Tarzan” filmlerinin değişmez “Jane”i idi. Bu yıldızı tanıyor musunuz? a. Heddy Lamarr b. Arlene Dahl c. Margareth O’Sullivan d. Maria Montez 3. Yeşilçam’ın emektar bir oyuncusunun gerçek adı “Kirkor”dur. Bu sanatçıyı tanıyor musunuz? a. Kadir Savun b. Nubar Terziyan c. Kenan Pars d. Senih Orhon 4. Ünlü dublaj sanatçısı rahmetli “Adalet Cimcoz”un kardeşi Türk sinemasının bir dönem en usta seslendirme sanatçısı idi. Bu sanatçıyı tanıyor musunuz? a. Reşit Gürzap b. Ferdi Tayfur c. Talat Artemel d. Abdurrahman Palay 5. Fotoğraftaki aktör bir devrin en popüler sanatçısı idi. Tanıdınız mı? a. Glenn Ford b. Errol Flynn c. Tyrone Power d. Cornel Wilde 6. Unutulmaz yıldız “Rita Hayworth” ünlü bir aktörle birlikte birçok film çevirmişti. Ve o filmlerle büyük ün yapmıştı. Bu aktörü tanıyor musunuz? a. Glenn Ford b. Fred Astaire c. Orson Welles d. Gene Kelly 7. Türkan Şoray “Otobüs Yolcuları” adlı filmden sonra şöhret basamaklarını yavaş yavaş çıktı. Bu filmde Şoray’ın rol arkadaşı kimdi? a. Muzaffer Tema b. Ayhan Işık c. Eşref Kolçak d. Göksel Arsoy 8. Ünlü müzikal “Cabare” filmi ile Oscar ödülü alan “Liza Minelli” bir devrin çok popüler bir yıldızının kızıdır. Bu sanatçıyı tanıyor musunuz? a. Judy Garland b. Ginger Rogers c. Vera Ellen d. Ester Williams 9. Bir zamanların tanınmış sinema ve müzik dergisi “Ses” mecmuasının açtığı sinema yıldızı seçiminde Hülya Koçyiğit üçüncü olmuştu. O yılın birincisi kimdi? a. Cavidan Dora b. Pervin Par c. Sema Özcan d. Ajda Pekkan 10. Kükreyen Aslan ünlü bir Amerikan film şirktinin sembolüdür. Bu aslan her filmden önce perdede görünür. Bu Amerikan Şirketini tanıyor musunuz? a. M.G.M. b. Paramount c. Universal Pictures d. Colombia CEVAPLAR 1. b, 2. c, 3. c, 4. b, 5. b, 6. a, 7. b, 8. a, 9. d, 10.a
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 106110
    % 2.82
  • 4.5737
    % -2.86
  • 5.3255
    % -3.04
  • 6.0979
    % -2.64
  • 190.913
    % -3.12
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT