Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP’den ‘Adalet Yürüyüşü’ne tam destek: ‘Yüzlerce’ partiliyi mitinge çağırdı

Düzenleyen:
HDP’den ‘Adalet Yürüyüşü’ne tam destek: ‘Yüzlerce’ partiliyi mitinge çağırdı

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ‘’Adalet Yürüyüşü’’ne HDP'den tam destek geldi. HDP'li vekiller Kandıra'dan yürüyüşe katılırken, İstanbul'daki mitinge de "yüzbinlerce" partili çağırıldı. HDP'nin sloganları da belli oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne tam destek verme kararı alan HDP, Kandıra Cezaevi önünden yürüyüşe katılacak.

Kandıra'daki katılım Ahmet Türk, Mithat Sancar, Celal Doğan gibi isimlerden oluşturulacak bir heyetle olacak.

YÜZBİNLERCE PARTİLİ DAVET EDİLECEK

Ancak HDP asıl desteği, 9 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak olan mitingde verecek. Parti, yürüyüş sonrası yapılacak büyük mitinge ise kitlesel olarak katılma kararı aldı.

HDP MYK toplantısında konu ele alınırken İstanbul'daki mitinge "yüzbinlerce kişi ile katılım sağlanması" yönünde eğilim oluştuğu öğrenildi. Eski eşbaşkan Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden katılımın ayrıntıları da konuşuldu.

MİTİNG SLOGANLARI BELLİ OLDU

Kandıra'daki katılım Ahmet Türk, Mithat Sancar, Celal Doğan gibi isimlerden oluşturulacak bir heyetle olacak. Bu heyette yer alanların ellerinde ise sadece, "Eşbaşkanlar için adalet", "Tutuklu milletvekilleri için adalet" yazılı dövizler bulunacak, parti bayrağı olmayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...