Devler Ligi'ne 4 Türk takımıyla katılma şansı

/ Kaynak: AA
Devler Ligi'ne 4 Türk takımıyla katılma şansı

SPOR Haberleri  / AA

Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ın direkt katılacağı THY Euroleague'e lige katılmak için Banvit ön eleme oynayacak.

THY Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonunda gruplarda yer alacak 23 ve eleme oynayacak 8 takımın ön listesi açıklandı. Avrupa Ligi Kurulu'nun toplantısında yeni sezon için takım ön listelerinin belirlendiği duyurulurken, nihai listenin temmuz ayında Barselona'da gerçekleştirilecek toplantıda onaylanacağı bildirildi. Gruplara direkt olarak katılacak 23 takım içinde, 3 takıma 1 sezon için 'wild card' hakkı tanındığı açıklandı. Polonya'dan Asseco Prokom ekibi yerine Ukrayna'dan Budivelnik takımının, ULEB Avrupa Kupası şampiyonu ve Rusya Ligi ikincisi olarak iki farklı şekilde THY Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan Lokomotiv Kuban takımının boşalttığı kontenjan için Almanya'dan Bayern Münih'in, lige katılım hakkından vazgeçen İtalyan Acea Virtus Roma ekibi yerine de Fransa'dan Strasbourg takımının davet edildikleri ifade edildi.
Öte yandan, Türkiye'den Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ın gruplarda yer alacak ekipler arasında gösterildiği listede, Beko Basketbol Ligi finalisti Banvit de gruplara katılacak son takımın belirleneceği elemelerdeki 8 takım içinde yer aldı.
THY Avrupa Ligi'nde yeni sezon için gruplarda direkt oynayacak 23 ve eleme oynayacak 8 takımın ön listesi şöyle:
Direkt katılacaklar:
Anadolu Efes (Türkiye), Brose Baskets (Almanya), Budivelnik (Ukrayna), Kızılyıldız (Sırbistan), CSKA Moskova (Rusya), EA7 Emporio Armani (İtalya), Barcelona Regal (İspanya), Bayern Münih (Almanya), Fenerbahçe Ülker (Türkiye), Galatasaray Medical Park (Türkiye), JSF Nantere (Fransa), Laboral Kutxa (İspanya), Lokomotiv Kuban (Rusya), Maccabi Electra (İsrail), Montepaschi Siena (İtalya), Olympiakos (Yunanistan), Panathinaioks (Yunanistan), Partizan mt:s (Sırbistan), Real Madrid (İspanya), Stelmet Zielona (Polonya), Strasbourg (Fransa), Unicaja Malaga (İspanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya).
Eleme oynayacaklar: Banvit (Türkiye), CEZ Basketball (Çek Cumhuriyeti), Cimberio (İtalya), EWE Baskets (Almanya), Khimki (Rusya), Lietuvos Rytas (Litvanya), Telenet BC (Belçika), VEF Riga (Letonya).

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...