Bayramda POS’lardan 4 milyar TL geçti

Düzenleyen:
Bayramda POS’lardan 4 milyar TL geçti

Ekonomi Haberleri

Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre 24-27 Haziran’a denk gelen Ramazan Bayramı ve öncesinde, kartlarla 4,1 milyar TL tutarında ödeme yapıldı.

Ödemelerin yaklaşık yarısı; market, akaryakıt ve giyim harcamaları için gerçekleşti. Dövizde yaşanan artış sebebiyle, tatil tercihlerinde yurt dışının ağırlığı azaldı

En fazla artış yemek sektöründe
Bu yıl Ramazan Bayramı’nda kartlı ödemeler, geçen yıla göre kıyaslandığında en fazla artış yüzde 31 ile yemek sektöründe gerçekleşti. Bunu yüzde 24 artış ile giyim ve yüzde 21 artış ile çeşitli gıda sektörleri takip etti. Yüzde 18 ile market ve yüzde 16 ile akaryakıt, geçen yıla göre artış gösteren diğer sektörler... 

Harcamalarda rekor bayramdan bir gün önce
Kartlı işlem trafiğinde adet bazında Anneler Günü haftasında ulaşılan işlem rekoru, bayramdan önceki gün yenilendi. Cumartesi günü en fazla kartlı işlem, 18.00-19.00 saat aralığında oldu. O gün yaklaşık 1,8 milyar TL’lik kartlı ödeme yapıldı. Bu tutar Ramazan Bayramı’nda yapılan ödemelerin neredeyse yarısını oluşturdu. 

Tatil için artık  yurt içini seçiyoruz
Ramazan Bayramı’ndaki harcamaların 3 milyar 933 milyon TL’si yurt içinde, 162 milyon TL’si yurt dışında yapıldı. Geçen yıl Ramazan Bayramı döneminde yüzde 5 olan yurt dışı kartlı ödeme payı, bu yıl yüzde 4’e geriledi. Bu durum, tatil döneminde yurti çinin tercih edilmesinin en büyük göstergesi olarak göze çarpıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...