Çıldır Gölü'nde ilk kez yelken yarışları yapıldı

Düzenleyen:
Çıldır Gölü'nde ilk kez yelken yarışları yapıldı

POLİTİKA Haberleri

Çıldır Gölü'nde ilk kez yelken ve kano yarışları yapıldı.Tekne teslim töreni ve iskele açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Çıldır Gölü'nde düzenlenen tekne teslim töreni, iskele açılışı ve göl üzerinde  ilk kez gerçekleşen yelken ve kano yarışlarına  Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.Arslan, törenin açılış  konuşmasında, hükümet olarak iç sulara önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

 Kars ve Ardahan'ın birçok değer barındırdığını bunların bir tanesinin  de Çıldır Gölü olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Bugün sadece Kars, Ardahan'a değil, ülkenin her noktasına hizmet  etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin denizciliğini geliştirmek adına çok mesafe kat  ettik. Gerek yasal düzenlemeler, gerek alt yapı yatırımları, gerekse de ulusal  arenada rekabet edebilir anlamında yaptığımız uygulamalarla çok mesafe kat ettik.  Üç tarafı denizi olan ülkede gençlerin sadece kıyı kentlerinden değil, diğer  kentlerden de çıkabilmesi adına iç sularda çok güzel, çok başarılı uygulamalar  yapıyoruz. Çıldır'da, Kars'ta Ardahan'da yaptığımız tam da bu. Memnuniyetimiz,  gururumuz o ki, ülkenin her yerine, iç sulara, denizciliği, deniz sevdasını,  denizi sevmeyi getiriyoruz. Esasında önce gemi yapmanız lazım, onun için  tersanenizi attırmak,  tersanenizi büyütmeniz lazım. 37 tersaneyi 79 tersaneye  çakardık."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...