Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'dan İsrail'e denizaltı satışına onay

Düzenleyen:
Almanya'dan İsrail'e denizaltı satışına onay

DÜNYA Haberleri

Alman Spiegel dergisi, Bundessicherheitsrat konseyinin, İsrail'e 3 adet denizaltı satışına onay verdiğini duyurdu. Habere göre; Başbakan Binyamin Netanyahu, da bu anlaşmayı İsrail ordusuna rağmen yaptı.

Söz konusu haberde, gizli kararlar alan Federal Güvenlik Konseyinin (Bundessicherheitsrat), Thyssen-Krupp şirketinin, Kiel kentinde inşa etmek istediği ve nükleer başlıklı füze taşıyabilen "Dolphin" tipi 3 denizaltının satış anlaşmasına onay verdiği belirtildi.

Haberde ayrıca, Alman yönetiminin daha önceki satışlarda yaptığı gibi bu satışı da sübvanse edeceği sinyalini verdiği ve böylelikle toplam 1,5 milyar avro maliyetin üçte birini üstlenebileceği ifade edildi.

HEM NETANYAHU'NUN HEM ALMAN ŞİRKETİN AVUKATI

Bu anlaşmanın gölgesinde İsrail'de yolsuzluk iddialarının bulunduğuna işaret edilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun avukatının aynı zamanda İsrail'de Thyssen Krupp'un hukuk danışmanlığını yaptığı belirtildi.

Bunun, Netanyahu'nun İsrail ordusuna rağmen bu anlaşmayı yapmak istemesini açıklayabileceği yorumu da yapıldı.

Son olarak, anlaşmada, söz konusu iddiaların kanıtlanması durumunda Almanya'ya sözleşmeyi iptal edebilme imkânı verildiği aktarıldı.

'6. DENİZALTI İNŞA EDİLİYOR'

Bu anlaşmanın dışında İsrail'in "Dolphin" tipi 5 denizaltıya sahip olduğu, altıncısının yapımına ise devam edildiği kaydedildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...