PKK, tamamen çekildi mi

PKK, tamamen çekildi mi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreci ve PKK mensuplarının ülkeden çekilmesi ile ilgili açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Bozdağ, tören öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, çözüm süreci ve PKK mensuplarının ülkeden çekilmesi ile ilgili '"Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere baktığınızda sanki terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını tamamen terk ettiği gibi bir algı var. Bu algı gerçeği yansıtmıyor. Bu süreç devam ediyor" dedi. Çözüm süreci kapsamında terör örgütü mensuplarının çekilmesine değinen Bozdağ, "Terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk etmesi konuşulan konulardan bir tanesi. Çözüm süreci içerisinde bunun gerçekleşmesi şarttır. Bu noktada herkesin söylediği bu. Ama bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere baktığınızda sanki terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını tamamen terk etmiş gibi bir algı var. Bu algı gerçeği yansıtmıyor. Bu süreç devam ediyor. Sürecin devam ettiğini ifade edebilirim" diye konuştu.


CİZRE'DEKİ GÖRÜNTÜLER
Şırnak Cizre İlçesi'nde kendilerine Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi adını veren, 'PKK Asayiş' adı altında yol kesip kimlik kontrolü yapan terör örgütü mensuplarının görüntülerine ilişkin Bozdağ, "Türkiye'de güvenlik güçlerimiz kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması için Türkiye'nin her kesiminde ve her karesinde görevinin başındadır. Kamu düzenini ve kamu güvenliğini ihlal eden kim olursa olsun ona karşı hukukun gereklileri neyse onu yapmaktadırlar. Bu Şırnak'ta böyledir, Ankara'da da böyledir. Bahsedilen konularla ilgili gerekli çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar neticelendiğinde Türkiye kamuoyu onu da görecektir. Vatandaşlarımızın güvenliğini olumsuz etkileyecek her konu söz konusu olduğunda güvenlik birimlerimiz yapması gereken bunları yapıyor. Oralarda da aynı şeyler söz konusudur. Yol kesmelere ve insanlarımızdan haraç kesmelerine göz yumulması diye kesinlikle söz konusu değildir" dedi.


'35 KİŞİYE TWİTTER GÖZALTISI' İDDİASI
35 kişinin attıkları 'Tweet'ler nedeniyle gözaltına alınacakları yada haklarında yasal soruşturma başlatılacağı yönünde çıkan iddialarla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Suç olarak tanımlanan fiiller ister Twitter'da, ister Facebook isterse başka usullerle işlensin bunlar suçtur. Suçları soruşturulmasına ilişkin usul neyse ona göre bir soruşturma yapılacaktır. Son dönemde yaşanan hadiseler nedeniyle pek çok yalan haber insanlarımızı getirtmek ve Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmak için maalesef pek çok iftira elektronik ortamda servis yapılmıştır. Pek çok küfür ve hakaret servis edilmiştir. Bunların hepsi bizim mevzuatımızda suçtur. Hukuk devletinde hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Suça dair herhangi bir durum söz konusu olduğunda işleyen mekanizma neyse bu konularda da aynı mekanizma işlemektedir" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...