Güler Sabancı: İnsan gibi robot türerken robot gibi insan olmayın

Düzenleyen:
Güler Sabancı: İnsan gibi robot türerken  robot gibi insan olmayın

Ekonomi Haberleri

Güler Sabancı “Para elbette önemlidir. Ama insanın hayattaki başarısının ölçütü değildir. İnsanlar paralarını nasıl kazandıklarıyla değil, nasıl harcadıklarıyla hatırlanırlar” dedi

Sabancı Üniversitesi lisansüstünde 18. dönem, lisans programlarında 15. dönem mezunlarını verdi. Üniversitenin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen törende, mezun olan 900 öğrenci diplomalarını aldı. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, törende bir konuşma yaparak mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin burada sadece bir bilimin, bir mesleğin öğrenimini görmediklerini vurgulayan Güler Sabancı; insan hakları, eşitlik ve hukukun üstünlüğü gibi değişmeyen evrensel değerleri olan, sağduyu sahibi, bilginin gücüne inanan, bilinçli, vicdanlı, duygularını yönetebilen kişiler olarak yetiştirildiklerini söyledi. “Bu okulda kazandığınız değerler ve yetkinlikler, söz sahibi olmak istediğiniz tüm alanlarda size yol gösterecek” diyen Sabancı “Yapay zekânın iş ve çalışma hayatını değiştirdiğini ve toplumsal dengeleri kökten sarstığını bugünden görebiliyoruz. Önümüzdeki 20-30 yıl içinde bugün bildiğimiz birçok iş ve meslek, robotlar, yani öğrenen makineler tarafından yapılacak. Ancak insanı robotlardan ayıran, duyguların varlığıdır, duygularını yönetebiliyor olmasıdır. Herhangi bir robot ya da yapay zekâ, bu sebeple insan bilincinin yerine geçemeyecektir. İnsan gibi robotların yapıldığı dönemde, robot gibi insan olmayın. Sizi bekleyen yeni toplumsal dönemde duygularınıza önem vermeli, onun yönetimine özen göstermelisiniz. Başarı ölçünüz sadece para kazanmak olmamalıdır. Bunun için, yaptığınız işin kendinden daha fazla bir amacı olmalıdır. Para elbette önemlidir. İnsanın konforlu bir hayatı yaşamak istemesi, en doğal hakkıdır. Ama bunların hiçbirisi, insanın hayattaki başarısının ölçütü değildir. İnsanlar paralarını nasıl kazandıklarıyla değil, nasıl harcadıklarıyla hatırlanırlar” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere, diplomaları verildi. Diplomaların verildiği esnada tribünde bulunan öğrencilerin yakınları büyük coşku yaşadı. Üniversitenin 2017 mezunları, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...