Portekiz'de genel grev başladı

Portekiz'de genel grev başladı

DÜNYA Haberleri

Portekiz'in önde gelen iki sendika konfederasyonu, hükümeti protesto etmek için bugün 24 saatlik bir genel grev düzenliyor.

Portekiz'in önde gelen iki sendika konfederasyonu, hükümetin kesinti planları ve çalışma yaşamıyla ilgili reformlarını protesto etmek için bugün 24 saatlik bir genel grev düzenliyor. Konferedarasyonlardan CGTP (Portekiz İşçileri Genel Konfederasyonu) sağcı Pedro Passos Coelho hükümetinin iki yıl önce kurulmasından bu yana dördüncü kez genel grev çağrısı yapıyor. Ancak bu kez ilk kez, ılımlı bir sendika konfederasyonu olarak bilinen UGT (Genel İşçiler Sendikası) de greve katılıyor. Birçok sendika sabah erken saatlerden itibaren işyerlerinin önünde çalışanları greve katılıma çağırmak için grev hatları kurdu. Grevin en çok ulaşım hizmetlerini etkilemesi bekleniyor. BBC'nin başkent Lizbon'daki muhabiri Alison Roberts, sendikalar tarafından gün içinde düzenlenecek gösterilere sendika üyesi işçiler dışında toplumun kesinti planlarına tepkili diğer kesimlerinin de katılımının beklendiğini söylüyor. Portekiz, Avrupa'daki son mali krizde Yunanistan ve İralanda'dan sonra AB ve IMF'den yardım alan üçüncü ülke olmuştu. Portekiz'de 2011 Haziran'ında yapılan seçimlerde Sosyal Demokratik Parti (SDP) sandıktan birinci olarak çıkmış, partinin lideri Pedro Passos Coelho başbakan olmuştu. Adından farklı olarak SDP merkez sağda yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...