Teksas'ta 31 yılda 500'üncü idam

Teksas'ta 31 yılda 500'üncü idam

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Teksas eyaletinde, idam cezasının yeniden uygulamaya girdiği 1982 yılından bu yana 500'üncü kişi idam edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde, idam cezasının yeniden uygulamaya girdiği 1982 yılından bu yana 500'üncü kişi idam edildi. 1997 yılında komşusunu öldürmekten hüküm giyen ve idam cezasına çarptırılan 52 yaşındaki Kimberly McCarthy'nin cezası çarşamba gecesi zehirli iğneyle infaz edildi. Teksas, Amerika Birleşik Devletleri'nde idam cezasının uygulandığı 32 eyaletten birisi. Bu eyaletler içinde, ölüm cezalarını en çok infaz edildiği yer de Teksas. Ülkede Yüksek Mahkeme'nin idam cezasının yeniden uygulanmasına izin verdiği 1976 yılından bu yana, tüm idamların yüzde 40'ı Teksas eyaletinde infaz edildi. Dünya genelinde idam cezalarına karşı çıkanların sayısı artarken Teksaslılar ölüm cezasına destek veriyor. Teksas Üniversitesi ve Texas Tribune gazetesi tarafından geçen yıl yapılan bir anket, Teksaslı seçmenlerin yüzde 73'ünün ölüm cezasını onayladığını ortaya koydu. Eyaletteki 500'üncü İdam cezasının infazında bulunan yetkililer, bunun diğerlerinden farklı olmadığını belirtirken, Teksas eyaleti Adalet Bakanlığı Sözcüsü Jason Clark "Sadece mahkemenin kararını yerine getirdik" dedi. Daha önce bir huzur evinde hemşirelik yapan ve kokain bağımlısı olan Kimberly McCarthy, 71 yaşındaki emekli psikoloji profesörü komşusu Dorothy Booth'u evinde öldürmüştü.
McCarthy, komşusunun nikâh yüzüğünü alabilmek için büyük bir bıçakla parmağını kesmişti.
Pentobarbital adlı zehirli iğneyle İdam cezasının infazı öncesinde son sözleri sorulan McCarthy "bu benim için bir kayıp değil, kazanç. Nereye gittiğimi biliyorsunuz. İsa'nın yanına gidiyorum. İnancınızı koruyun. Hepinizi seviyorum" dedi.
McCarthy'nin, TSİ 01.37'de öldüğü açıklandı.
Kimberly McCarthy'nin avukatı Maurie Levin, idamın ardından yaptığı açıklamada, "Neredeyse tamamı yoksul olan ve orantısız olarak siyahlar üzerinde uygulanan bu anlamsız ve barbarca uygulamanın sona erdiği günleri görmek için sabırsızlanıyorum. Bu uygulamanın medenî bir toplumda yeri yoktur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...