İngiltere'de İngilizce bilmeyene ekmek yok

İngiltere'de İngilizce bilmeyene ekmek yok

DÜNYA Haberleri

9 yaşındaki bir çocuk düzeyinde İngilizce konuşmayı öğrenemeyen göçmenler İngiltere'de sosyal yardım sisteminden yararlanamayacak.

Devlet harcamaları bütçesinden 11.5 milyar sterlin kesen İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, 9 yaşındaki bir çocuk düzeyinde İngilizce konuşmayı öğrenemeyen göçmenlerin sosyal yardım sisteminden yararlanamayacağını açıkladı. Osborne'un Çarşamba günü açıkladığı 2015-16 bütçesi, ülkenin sosyal devlet kimliğine vurulan bir darbe olarak yorumlandı. 2015 yılındaki seçimleri kim kazanırsa kazansın ülkenin arka arkaya altıncı yılda da kemer sıkma politikalarına devam edeceğini ortaya koyan bütçe planında, özgeçmişlerini sisteme ekleyip resmi olarak iş aramaya başlamayan kişilerin de işsizlik yardımından faydalanamayacağı belirtildi. Osborne ayrıca sosyal yardım bütçesinde de 100 milyar sterlinlik bir kesinti yapma planlarını açıkladı. Bu doğrultuda konut yardımları, özürlülük ödenekleri, emeklilik yardımları ve vergi kredilerinde kesintiye gidilecek.
TEK KAZANAN AJANLAR nbsp;
Yeni bütçede tek kazanan son günlerde tele kulak skandalı nedeniyle tüm dünyadan eleştirilere maruz kalan İngiliz ajanları oldu. George Osborne "terörizmle savaşa verilen desteği göstermek için" MI5, MI6 ve milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını, mesajlarını ve internet yazışmalarını gözetlediği eski CIA ajanı Edward Snowden tarafından ortaya çıkartılan GCHQ çalışanlarına %3.4 zam verdi. nbsp;
Ayrıca İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de vergilerden aldığı pay yüzde beş oranında artırıldı. Bundan böyle monark yılda 38 milyon sterlin kazanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...