Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'de tarihi zarar '110 milyon euro'

Fenerbahçe'de tarihi zarar '110 milyon euro'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin 2 senelik gelir kaybı ise 110 milyon Euro'yu buldu.

Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalsa 8.6 milyon Euro'yu kasasına koyacak ve gruplarda sıfır çekse bile 15 milyon 350 bin Euro kazanacaktı. Kanarya'nın 2 senelik gelir kaybı ise 110 milyon Euro'yu buldu. Fenerbahçe ağır yaralı... UEFA Disiplin Kurulu'ndan 2 yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası alan Sarı-Lacivertli takım karar onaylanırsa Şampiyonlar Ligi'nden alacağı yüklü bir paradan da mahrum kalmış olacak. Süper Lig'i geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın ardından 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön elemesine gitmeyi bekleyen Kanarya eğer Devler Ligi'ne katılma hakkı kazansaydı 8.6 milyon Euro ayakbastı parası alacaktı. Böylece Fenerbahçe Türkiye'nin market payı olan yaklaşık 15 milyon Euro'nun 6 milyon 750 binini kasasına koyacaktı. Sarı- Lacivertli takım grubunda oynayacağı 6 maçın hiçbirini kazanamasa bile kasasına 15 milyon 350 bin Euro gibi önemli bir parayı koymayı garantileyecekti.
AVRUPA LİGİ BİLE KAZANÇ GETİRECEKTİ
F.Bahçe Devler Ligi'ne kalamadığı takdirde bu kez 2.1 milyon Euro alıp UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek ve orada da havuz payına ortak olacaktı. Kulübün hesap uzmanlarının yaptığı çalışma sonrasında tüm gelir kalemleri hesaba katıldığında F.Bahçe'nin 2 yıllık gelir kaybı 110 milyon Euro olarak hesaplandı.
TELAFİSİ ÇOK ZOR BİR DARBE OLDU
Fenerbahçe'nin yayın, reklam ve ürün gelirleri de Avrupa dışında kalmakla önemli bir zarara uğramış oldu. Sarı-Lacivertli kulüp UEFA Disiplin Kurulu'ndan gelen şok kararla sarsılırken 2 kez Avrupa dışı bırakıldıkları için önemli bir gelirden oldu. Yönetimin bu zararı karşılamak için yeni bir kaynak araması bekleniyor. (takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...