Bilimsel at ile tedavi için önemli adım

Düzenleyen:
Bilimsel at ile tedavi için önemli adım

EĞİTİM Haberleri

Türkiye’de ‘Hippoterapi’yi (At ile tedavi) bilimsel metotlarla uygulayarak, bu alanda uzmanları yetiştirecek merkezin faaliyete geçirilmesi amacıyla proje hazırlandı.

Türkiye’de ‘Hippoterapi’yi (At ile tedavi) bilimsel metotlarla uygulayarak, bu alanda uzmanları yetiştirecek merkezin faaliyete geçirilmesi amacıyla proje hazırlandı. 5 bakanlığın da destek verdiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki pilot çalışmalar, olumlu sonuç verdi. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Güven Kaşıkçı, hippoterapi alanında son yıllarda birçok araştırma ve bilimsel çalışma yapıldığını, bu tedavi alanında Türkiye’de gerçek anlamda uygulama yapılmadığını söyledi. Prof.Dr. Kaşıkçı “Türkiye’de yapılan; at ile insanların bir araya getirilmesi, bindirilmesi. Bu yöntemin amacına ulaşması için önce engellilerin ata binecek hale getirilmesi lazım. Bizde direkt insanlar getiriliyor ata bindiriliyor ve tedavi yapıldığı düşünülüyor. Ata bindirilerek kaç kişiyi tedavi edildiğine dair ortada somut veri yok. Bu tedavide ölçme ve değerlendirmenin yapılması lazım” dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...