Fenerbahçe'yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe'yi hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında UEFA'nın kararını değerlendirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında UEFA'nın kararını değerlendirdi. nbsp;Fenerbahçe Kulübü, gündemde olan konularla ilgili basın toplantısı düzenlendi. nbsp;Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın1907 tribünü salonunda düzenlenen basın toplantısına Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı titriyle çıktı. nbsp;İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ndeki görevine ihtiyati tedbir kararı koyduğu Yıldırım'ın, oturduğu masada bulunan tanıtma kartında "Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım" yazısı yer aldı. Yıldırım ve yöneticiler masaya oturduklarında kartlar kaldırıldı. nbsp;Konuşmasına yazılı metinden okuyarak başlayan Yıldırım, tek düşüncesinin Fenerbahçe'ye zarar vermemek olduğunu belirterek, "Aziz Yıldırım'ın kellesini isteyenlerin hevesi kursaklarında kalacaktır" dedi. nbsp;Fenerbahçe'nin çok zor günlerden geçtiğini belirten Yıldırım, bu günlerden kurtulmak için Fenerbahçelilerin birleşmesi gerektiğini savunarak, "Aziz Yıldırım'ın istifa edip, kaçıp kaçmayacağını merak ediyorlar. Benim kellemi isteyenlerin kursaklarında kalacak. Herkes bunu bilsin" dedi.


Elbirliğiyle Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkaralım


UEFA'daki hukuk süreci tamamlanınca olağanüstü kongre yapabileceklerini aktaran Aziz Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Fenerbahçe'yi kapalı kapılar ardında bölmeye, taraftar grupları üzerinden türlü oyunlarla kulübü karıştırmaya çalışanlara ve üstelik bunu Fenerbahçe'de başkan olma uğruna nbsp;yapanlara bu son çağrımdır. Gelin önce elbirliğiyle Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkaralım. Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi hak etmediği bu hukuk garabetlerinden kurtaralım. Ondan sonra da yüz yüze hesaplaşalım. Avrupa'daki hukuk mücadelemizin tamamlanmasından hemen sonra Fenerbahçe'ye yakışır bir olağanüstü kongre yapalım. Kulüpten ihraç edilenlerin hepsi için genel kurula affedilmeleri için teklif götüreceğim. Ne söyleyeceğiniz varsa orada söyleyin? Mücadelenizi orada sürdürün, mahkeme kapılarında değil. Buna cesaretiniz yoksa sonsuza kadar susun ve Fenerbahçe'den uzak durun."


Yeni teknik direktörü yarın açıklayacağız


Verilen cezanın UEFA Tahkim Kurulu tarafından kaldırılacağına inandığını belirten Yıldırım, "Bu dava belki de UEFA'yı en zora sokacak, en şanssız davadır. UEFA çatırdayabilir" diye konuştu.


Yıldırım, "Yeni teknik direktörümüzü yarın açıklayacağız ve göreve başlayacak" dedi.


Bu şike davası değil


Şahısların önemli olmadığını kaydeden Yıldırım, "Fenerbahçe'ye yönelik karalamalar bizleri üzer. Biz kişiler olarak duruşumuzu hapiste yattığımız dönemde de gösterdik" dedi.


Aslında 3 Temmuz olayının UEFA'da devam ettiğini belirten Aziz Yıldırım, "Öyle anlatmışlar ki, bizim suçsuz olduğumuza inanmıyorlar" şeklinde konuştu.


"Böyle şike olmaz. Bu şike davası değil. Bu bir operasyordur ve Türkiye gerçeğinin ta kendisidir" ifadelerin kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:


"UEFA'da dava var, Sayın Şenes Erzik ortada yok. Yıldırım Demirören konuşmuyor. Peki kim savunacak?"


UEFA çatırdayabilir


İleriye dönük devam ettiklerini ve başka bir planları olmadığını kaydeden Aziz Yıldırım, "Şu var; Türkiye'de bir yargı var. Yargıtay'da da bizim dava devam ediyor. Yargıtay'ın vereceği karar bütün bu konuştuklarımızı sil baştan ya yeniden yapılandıracak ya aynı sistem devam edecek. Bütün hadise yargı kararıdır. UEFA, tahkimde, CAS'ta verilecek her karar sonuçta buraya bağlı kalacak. Yargıtay'ın vereceği karar Fenerbahçe'nin yol haritasını gösterecek" şeklinde konuştu.


Yıldırım, biraz beklemeleri gerektiğini belirterek, "Mesela bir yıl ceza çektiğimizden bahsetmiyorlar. Gündeme taşıyacağız tabii ki. Ceza 2 yıl. Bir yıl, 5 sene içinde bu tür işlere girilirse verilecek. Biz 1 yılını çektik aslında. Bu açıklığı da kullanacağız. Tahkimden ümitliyiz" ifadelerini kullandı.


Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:


Belki de UEFA'nın en şanssız, kendini en zora sokacak davasıdır bu. Onu da bilin. UEFA çatırdayabilir. Şikeyle, kulüplerle şahısları ayırdığın anda UEFA'nın bütün kuralları off olur. Bunu zaman gösterecek herkese."


Yılmaz: Mahkeme kararı yanlış yorumlanıyor


Aziz Yıldırım'ın konuşmasından önce, kulüpte yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, peş peşe çok zor olaylarla karşılaştıklarını belirtti.


UEFA Disiplin Kurulu kararı gelmeden İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını aldıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:


"Bu karar bazı kasıt peşinde koşan kişiler tarafından yanlış yorumlanarak Fenerbahçe Kulübü'ne ve yöneticlilerine düşmanca bir tavra dönüşmüştür. Bu mahkemenin verdiği karar, başkanın ve yöneticilerin kulübü temsil ve nizam etmek yönünden, mahkeme kararına kadar durdurma tedbiridir. Kesinlikle Fenerbahçe Kulübü'nün binasında ve sosyal tesislerinden uzaklaşma şeklinde yorumlanmamalıdır." nbsp;
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...