Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakan Balamir hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Hakan Balamir hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Türk sinemasının usta oyuncusu 72 yaşındaki Hakan Balamir, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

KOAH hastalığıyla uzun süredir mücadele eden ünlü sanatçı Hakan Balamir, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

HAKAN BALAMİR KİMDİR?

1 Ocak 1945 yılında dünyaya gelen Hakan Balamir, sinema kariyerine 1972 yapımlı Bir Aşk, Bir Ölüm filmiyle başladı. Kariyeri boyunca Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Süreyya Duru ve Memduh Ün gibi yönetmenlerle çalıştı. 1974 yapımlı Yunus Emre ve 1985 yapımlı 14 Numara filmlerindeki oyunculuğuyla Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde iki kez en iyi erkek oyuncu seçildi.
Oyunculuku kariyerinin ardından yapımcılığa başlayan Hakan Balamir, 9 filmin yapımcılığını üstlendi. Yağ Yağmur, Oyunun Sonu, Ponente Feneri, Gece Dansı Tutsakları, Bir Irmağa Yolculuk, Rumuz Goncagül, Üç Halka 25, Dilan ve 14 Numara filmlerinin yapımcılığını üstlenen Hakan Balamir, aynı zamanda 1977 yapımlı Kördüğüm adlı filmin de senaryosunu üstlenmiştir.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...