Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti

Düzenleyen:
Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti

YAŞAM Haberleri

Büyük İslam âlimlerinden Seyyid Abdülkadir-i Geylani ve Seyyid Taha-i Hakkâri hazretleri’nin torunlarından Seyyid Salih Gey­la­ni Am­ca te­da­vi gör­dü­ğü Çapa Tıp Fakültesi Has­ta­ne­si’nde ve­fat et­ti

İmadeddin, Sami Geylani ve İhlas Holding danışmanlarından Agit Geylani’nin de babası olan 94 yaşındaki merhum Seyyid Salih Gey­la­ni, yarın İh­las Mar­ma­ra Ev­le­ri I. Kı­sım Ca­mii'nde öğle na­ma­zı­nı mü­te­akip kı­lı­na­cak ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Eyüp Sultan'daki aile kab­ris­ta­nlığı­na def­ne­di­le­cek. Mer­hu­ma Al­la­hü teâ­lâdan rah­met, ke­der­li ai­le­si­ne, ya­kın­la­rı­na ve sevenlerine baş sağ­lı­ğı ve sabr-ı cemil di­le­riz.
 

Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti

HEM SEYYİD HEM ŞERİF

Salih Amca'mızın neslinden geldiği Seyyid Abdülkâdir-i Geylânî “rahmetullahi teâlâ aleyh” hicri 471 yılında Geylân şehrinde doğup 561 (1166) Bağdat’ta vefât eden bir İslâm büyüğüdür. Soyu baba tarafından Hazret-i Hasan’a, anne tarafından Hazret-i Hüseyin’e dayanır. Bu yüzden hem şeriflerden hem seyyidlerden sayılır. Küçük yaşlarda ilim tedrisine başlar. Yolunu kesen eşkıyalara bile yalan söyleyemeyecek, “üzerinde para var mı” diye sorulduğundan “evet” diyecek kadar dinine bağlıdır. Devrin en gözde âlimlerinde okur, fıkıh ve hadîs ilmlerinde içtihad derecesine ulaşır. Aslen Şâfi’î mezhebindedir ama mensubu azalınca, “unutulmasın diye” Hanbelî mezhebine geçer. Tasavvufta Vilayet yolunun öncülerindendir. Dedeleri Hazret-i Ali ile, Hasan ve Hüseyin'den (radıyallahu anhüm) gelen şerefli vazifeyi o devralır. Kutblar, Evtâd, Nücebâ, Budelâ ve bütün evliya bu yoldan vasıl olmuş, ondan feyz almışlardır.

Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti


Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti

Seyyid Salih Geylani Amca vefat etti

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...