Arabistan Türkiye'den 381 ton demir aldı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Arabistan Türkiye'den  381 ton demir aldı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Son dönemlerde düşen demir fiyatlarından faydalanan Suudi Arabistanlı tüccarlar 2013 yılının ilk dört ayında Türkiye'den 381 bin ton demir aldı.

Son dönemlerde düşen demir fiyatlarından faydalananSuudi Arabistanlı tüccarlar 2013 yılının ilk dört ayında Türkiye'den 381 bin ton demir aldı. nbsp;Al-Riyad gazetesinde yer alan habere göre Suudi Arabistan Ocak-Nisan döneminde Türkiye'den en fazla demir kütük alan ülke oldu. Türkiye ihracatının yüzde 43'ünü alan ülke ikinci sıradaki Mısır'ın yüzde 12'sini aldı. nbsp;Suudi Arabistanlı şirketler, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'den ithal edilen demirin oranında yüzde 8'lik bir artış olduğunu kaydetti. nbsp;Demire olan yıllık iç talebin Suudi hükümetinin altyapı çalışmaları sonucu arttığına dikkat çeken gazete harcamaların 400 milyar dolara ulaştığını yazdı. Ülkenin artan nüfus nedeniyle talebi karşılamak için önümüzdeki beş yıl içinde en az 2.6 milyon yeni konuta ihtiyacı olduğu var sayılıyor.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...