Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de köye silahlı saldırı

/ Kaynak: İHA
Tunceli'de köye silahlı saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli merkeze 18 kilometre mesafede bulunan Kanoğlu köyünde bir vatandaşa ait ev, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla tarandı.

Tunceli merkeze 18 kilometre mesafede bulunan Kanoğlu köyünde bir vatandaşa ait ev, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayı gerçekleştiren şahıslar köydeki diğer evlere de hedef gözetmeksizin ateş açtıktan sonra köyden uzaklaştı. nbsp;Tunceli merkeze bağlı Kanoğlu köyüne sabaha karşı gelen kimliği belirsiz şahıslar, Gürarslan ailesinin kaldığı eski okul binasına girmeye çalıştı. Kapıyı zorlayarak içeri girmeye çalışan şahıslar, bunu başaramayınca evin kapısına uzun namlulu silahlarla 8 el ateş etti. Gürarslan ailesinden 5 kişinin kaldığı evde ölen ya da yaralanan olmazken, olayı gerçekleştiren şahıslar, daha sonra köydeki evlere rastgele ateş açtıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.
Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri, merminin isabet ettiği yerlerde inceleme yaparak köylülerin ifadesine başvurdu. nbsp;Silahla taranan evde kalan Gürarslan ailesinden Beser, Özkan ve Neriman Gürarslan, sabah saatlerinde evlerinin kapısının zorlandığını daha sonra silahla tarandığını söyledi.
Köy Muhtarı İmam Polat ise; açılan ateşte mermilerin güneş enerjisine de isabet ettiğini belirterek, "Sabah köpeklerin havlaması üzerine uyandım. Balkonda eşimle otururken kurşun sesleri gelmeye başladı. Bağırdım ateş etmeyin diye. Yarım saat sonra komşularımız gelerek evlerinin tarandığını söylediler. Ben de jandarmayı aradım. Jandarma gelip inceleme yaptı" dedi.
Olayı gerçekleştiren şahıslara ilişkin herhangi bir bilgi olmazken, şahısların köye motosikletle geldikleri yönünde iddialar ileri sürüldü.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...