Kırgızistan'da Ombudsman'a uzaklaştırma

/ Kaynak: AA
Kırgızistan'da Ombudsman'a uzaklaştırma

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan Meclisi yeminine sadık kalmadığı ve çalışanların haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle görev süresini tamamlamadan Ombudsman Akun'ugörevinden uzaklaştırdı.

Kırgızistan Meclisi, yeminine sadık kalmadığı ve çalışanların haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle görev süresini tamamlamadan Ombudsman (Kamu Denetçisi) Tursunbek Akun'u görevinden uzaklaştırdı. Kırgızistan Meclisi'nin son çalışma gününde, nisan ayı başında Çeçen asıllı mafya lideri Aziz Batukayev'in serbest bırakılmasının sorumlulardan olduğu iddia edilen Ombudsman Tursunbek Akun'un faaliyetleri ile ilgili 6 Haziran'da kurulan araştırma komisyonun hazırladığı rapor Genel Kurul'da ele alındı. Araştırma Komisyonu Başkanı ve Cumhuriyet Partisi Milletvekili Abdijapar Bekmatov, Ombusman Akun'un, "yeminine sadık kalmadığı, mahküm Batukayev'in serbest bırakılması için yargıça birçok defa başvurduğu, söz konusu mahkümu cezaevinde defalarca ziyaret ettiği, başında bulunduğu kurumda çok sayıda personelin işine son verdiği ve eski çalışanların haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle görevine son verilmesini talep etti. Akün ise yaptığı konuşmada hakkındaki suçlamaları reddederek, 6 yıldır yaptığı görevinden ayrılmayacağını, Meclis'in kendisi aleyhine oylama yapması halinde, insanların hak ve hukukunu meydanlarda savunacağını söyledi. Oylama öncesinde Ombudsman Akun, kendisini kötü hissetmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ombudsman'ın görevinden alınmasına ilişkin yapılan oylamada, Genel Kurul'daki 97 milletvekiliden, 57'si "Evet", 20'si "Hayır" oyu kullandı. Böylece Meclis, yeminine sadık kalmadığı ve çalışanların haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle görev süresini tamamlamadan Ombudsman Akun'u görevinden uzaklaştırmış oldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...