Cücelerde sitem! Hayata uzanamıyoruz

Düzenleyen:
Cücelerde sitem! Hayata uzanamıyoruz

SAĞLIK Haberleri

Tıpta Akondroplazi olarak adlandırılan hastalık yüzünden kalıtsal olarak boyları uzamayan hastalar, günlük hayatta kullanılan eşyaların sağlıklı kişilere uygun olarak yapıldığını belirterek, “hayata uzanamamak”tan şikâyet ediyorlar. Gövdenin normal, kol ve bacakların anormal derecede kısa ve başın büyük olduğu akondroplazi hastaları toplumda cüce olarak adlandırılıyor. '' dedi

Ziyneti Kocabıyık

Tıpta Akondroplazi olarak adlandırılan hastalık yüzünden kalıtsal olarak boyları uzamayan hastalar, günlük hayatta kullanılan eşyaların sağlıklı kişilere uygun olarak yapıldığını belirterek, “hayata uzanamamak”tan şikâyet ediyorlar. Gövdenin normal, kol ve bacakların anormal derecede kısa ve başın büyük olduğu akondroplazi hastaları toplumda cüce olarak adlandırılıyor. Büyük şehirde yaşamanın kendileri için bir işkence olduğunu anlatan akondroplazi hastası Erdal Görgeç, merdiven basamakları, taksi çağrı ve apartman zilleri, posta kutuları, banka ve postanelerdeki bankolar gibi birçok yerde problem yaşadıklarını belirterek “Toplu yaşanan mekânlar planlanırken bizim ve bizimle aynı problemi yaşayan tekerlekli sandalyedeki engellilerin de dikkate alınmasını istiyoruz” diyorlar. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...