Faiz lobisinin rahatı kaçtı

Faiz lobisinin rahatı kaçtı

DÜNYA Haberleri

ABD'de Gezi eylemlerinin ne anlama geldiği ele alındı. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne bağlı alt komitenin İsrail yanlısı başkanı Dana Rohrabacher, 'Türkiye Başbakanı Yahudiler için hakaret olan faiz lobisini işaret etti. Bunlar sağlıklı demokrasinin sinyali değil' dedi.

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne bağlı alt komitede Gezi eylemlerinin ne anlama geldiği ele alındı. Alt komite başkanı İsrail yanlısı Dana Rohrabacher, "Türkiye Başbakanı Yahudiler için hakaret olan faiz lobisini işaret etti. Bunlar sağlıklı demokrasinin işareti değil" dedi. Rohrabacher, "Bir NATO üyesi olarak Türkiye'nin stratejik konumu, her zamanki gibi önemli. Ancak son 10 yılda, her nasılsa, Başbakan Erdoğan yönetiminde Türkiye'nin dış politikası sıkıntı verici noktaya geldi. nbsp;İsrail'den hızla uzaklaşıp İran'a yaklaşımı arttı" ifadelerini kullandı. Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel de, Erdoğan'ı suçlayarak, "Başbakan'ın politikaları ve sergilediği söylemlerle kamuoyu üzerinde oluşturduğu baskı, bu sosyal patlamaya sebep oldu" diye konuştu. Olayları yakından takip ettiğini ifade eden Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın oturuma bir uzman yollamaması dikkat çekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...