Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarısülük'ün babası, 'Oğlum benden hızlı solcuydu'

Sarısülük'ün babası, 'Oğlum benden hızlı solcuydu'

GÜNDEM Haberleri

Ankara'daki Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün babasının ilginç hikâyesi Çorum Haber sayesinde ortaya çıktı.

Ankara'daki Gezi Parkıprotestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün babasının ilginç hikâyesi Çorum Haber sayesinde ortaya çıktı. 54 yaşındaki Muzaffer Sarısülük 23 yıldır megapol dediği kentlerden uzak yaşıyor. O aslında bir edebiyat öğretmeni... Turgut Özal'a yazdığı sünnet karşıtı mektubu nedeniyle soruşturma geçirmiş ve bir gün ceza almış. İstifa etmesinin ardından ailesi akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek hastaneye yatırmış. Üç ayrı hastaneden de kaçtıktan sonra ailesini geride bırakıp Sungurlu'da arazide yatıp kalkmaya başlamış. Soğuktan korunmak için kendine küçük bir baraka yapmış. 23 yıldır yalnız yaşayan Muzaffer Sarısülük, dereden su içiyor, zaman zaman da aynı suda yıkanıyor. 17 yıldır hiç et yemediğini, vejetaryen olduğunu söylüyor. 1980 öncesinde Abidinpaşa'da sağcıların egemen olduğu bir lisede okuduğunu söyleyen baba Muzaffer Sarısülük, "Ben oğluma bakarsan solcunun hafifiydim. Anaları yetiştirdi onları. Bana göre daha hızlı solculardı" diyor. Evinden ayrıldığında Ethem'in 6 yaşında olduğunu söyleyen Muzaffer Sarısülük, oğlunun cenazesine de son anda yetişmiş.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...