TV'den müzik dinleten esnafa 10 ay hapis cezası

/ Kaynak: İHA
TV'den müzik dinleten esnafa 10 ay hapis cezası

YAŞAM Haberleri  / İHA

MÜ-YAP ve MÜYORBİR avukatları polis ile tutanak tuttu. Mahkeme karar verdi. Kafeteryada müzik kanalını açmanın bedeli işletmecileri şoke etti.

Adana'da geçen şubat ayında, Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) temsilcisi avukatlar ile polis şehir merkezindeki kafeteryaları gezerek televizyon ve radyodan müzik açarak müşterilerine dinleten iş yerleri hakkında tutanak düzenledi. Ardından işletmecilere 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefetten 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkeme tarafından verilen 10 ay hapis cezası 6 bin lira para cezasına çevrilen kafeterya sahiplerinden Yunus Demiroğlu, "Müzik kanalı dinleterek gelir elde ediyormuşuz. Ne geliri olacak ki? O zaman müzik kanallarını şifreli yapsınlar. Televizyonda bunlar çalıyor zaten. Madem yasak, önceden uyarı yapılabilirdi. 7 tane MÜYOBİR var. Her biri bin TL istiyor. 7 bin TL'yi esnaf nasıl verecek? Bütün esnafa ceza yazmışlar. Artık televizyonu da kaldırdım" dedi. Ceza alan diğer işletmeci Ferdi Demiroğlu ise "Kafeteryaya gelenler 'neden müzik açmıyorsunuz' diye soruyor. Biz de yasak olduğunu söylüyoruz" diye konuştu. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...