Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de 11 milyon kaçak göçmene vatandaşlık

/ Kaynak: CHA
ABD'de 11 milyon kaçak göçmene vatandaşlık

DÜNYA Haberleri  / CHA

Amerikan Senatosu, 11 milyon kaçak göçmene ikamet ve vatandaşlık yolunu açan Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı onayladı.

Amerikan Senatosu, 11 milyon kaçak göçmene ikamet ve vatandaşlık yolunu açan Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı onayladı. nbsp;4'ü Cumhuriyetçi, 4'ü de Demokrat olmak üzere 8 senatörden oluşan ve 'Gang of Eight' ismiyle bilinen partiler üstü grubunun hazırladığı tasarı, Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da 32' ye karşı 68 oyla geçti. Cumhuriyetçilerin çoğunluğu tasarıya onay vermedi. nbsp;Tasarının, ABD Başkanı Barack Obama'nın onayına sunulmadan önce Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi gerekiyor. nbsp;Senato'nun onayladığı tasarı, sınır güvenliğinin artırılması için yeni düzenlemeler de getiriyor. Güvenliğin arttırılması için yapılacak yatırımlardan doğacak ek masrafların ise göçmenlerden alınacak harçlarla karşılanması ön görülüyor. Ekonomistlerin bir kısmı tasarının kabul edilmesi halinde göçmenlerin Amerikan ekonomisine yük olacağını belirtiyor. Diğer kısmı ise göçmenlerin yasallaşması ile birlikte ekonominin büyüyeceği görüşünde. nbsp;Cumhuriyetçiler, tasarının bu haliyle geçmesine sıcak bakmıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Üyesi John Boehner, Senato'dan geçen tasarıyı bu haliyle kabul etmeyeceklerini ifade etti. Boehner, Amerikan halkının iradesini yansıtacak yeni bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirtti. nbsp;
OBAMA, TASARININ MECLİSTEN GEÇMESİNİ İSTİYOR nbsp;
Tasarıyı kabul eden Senato'ya teşekkür eden Obama, bundan sonraki süreçte aynı gayreti Temsilciler Meclisi'nden beklediğini söyledi. Tasarının herkes tarafından kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Obama, "Hiç kimse istediğini alamadı. Ne Demokratlar, ne Cumhuriyetçiler ne de ben. Ama Senato, ben ve diğerlerinin sağduyulu diyebileceği bir tasarıyı kabul etti" dedi. Obama, konuyla ilgilenen herkesi bu sağduyulu tasarıyı kabul etmesi için teşvik ettiğini söyledi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...