Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayşe Teyze rahat olsun ramazanda zam yok

- Güncelleme:
Ayşe Teyze rahat olsun ramazanda zam yok

Ekonomi Haberleri

Bu yıl sebze ve meyvede rekoltenin yeterli olduğuna, et ve süt ürünlerinde de fiyatları artıracak bir durumun bulunmadığına dikkat çekiliyor.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, yaklaşan Ramazan ayında, gıda ve içecek sektöründe herhangi bir zam beklemediklerini, hiç bir ürüne zam olmayacağını söyledi. Küresel et, süt, hububat, bakliyat, şeker ve yağ gibi tarımsal ürünlerin üretiminin her yıl arttığına dikkat çeken Kopuz, mevsimin de etkisiyle küresel gıda fiyatlarının bu dönemde düşüş eğilimine girdiğini söyledi. Ramazan öncesinde belli başlı bazı ürünlerde fiyat artışları yaşandığını ifade eden Kopuz, "Örneğin bakliyat. Kırmızı mercimek, kuru fasulye, bulgur ve pirinç fiyatları yaklaşık yüzde 20-30 aralığında artmıştır. Bu ürünlerde ithalatçıyız. Bunların yetiştiği yerlerdeki rekolte düşüklügünden dolayı fiyatları arttı. Ramazanla ilgisi yok" diye konuştu. Et, süt, peynir, yağ, makarna gibi ürünlerin fiyatlarının stabil, meyve-sebzede de rekoltenin yeterli olduğuna dikkat çeken Kopuz, şöyle devam etti; "Kumanyalarda da fırsatçılara izin verilmemelidir. Sevinçle söyleyebiliriz ki; Federasyon olarak binlerce üyelerimiz, derneklerimiz ile bu sene Ramazan ayında zam yapmayacağız. Ramazanda gıda ve içecek sektöründe hiçbir üründe zam olmayacak. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Perakende noktalarında istismar eden fırsatçılar olabilir. Onları takip edeceğiz. Ayşe Teyze, Ali Amca merak etmesin. Eğer bu yıl zam düşünen üyelerimiz, üreticilerimiz varsa sakın ola zam yapmasınlar, enselerindeyiz..."
ETTE ARTIŞ DEĞİL İNDİRİM VAR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) et fiyatlarında indirime gittiğini açıkladı. Ramazan ayı boyunca ESK'da kıymanın kilosu %4 indirimle 18.50 TL yerine 17.75 liraya satılacak. Kuşbaşının kilosu da % 2.2 indirimle 23 liradan 22 lira 50 kuruşa indirilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...