2 bin 900 metrede mahsur kaldı

/ Kaynak: CHA
2 bin 900 metrede mahsur kaldı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Aksaray'da İngiltere'den izin için gelen gurbetçi Ogün Yorulmaz(18) gezmek için çıktığı dağda kaza geçirince 2 bin 900 metrede mahsur kaldı.

Aksaray'da İngiltere'den izin için gelen gurbetçi Ogün Yorulmaz(18) gezmek için çıktığı dağda kaza geçirince 2 bin 900 metrede mahsur kaldı. nbsp;Yaklaşık 2 bin 900 metre yüksekliğe ulaşan gurbetçi zirveye ulaşamayacağını anlayınca geri dönmeye karar verdi. Geri döşün yolunda ayağı kayıp düşen Yorulmaz yaklaşık 50 metre aşağıya doğru sürüklendi. Cep telefonuyla 112 ekiplerine ulaşan kazazedeyi kurtarmak için 112,UMKE ve Afad ekipleri seferber oldu. 2 bin 900 metre yüksekliğe tırmanan ekipler yaralının ilk tedavisini olay yerinde yaptı. Sedyeye sabitlenen kazazede ekiplerin zorlu çalışmaları sonucu bulunduğu yerden Hasan Dağı'nın eteklerinde bekleyen ambulansa getirildi. 112 ekiplerince Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirilen kazazede tedavi altına alındı.Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve ezikleri bulanan Ogün Yorulmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Aksaray Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen, dağa tırmanışlar konusunda uyarılarda bulundu. İsmail Demirezen yaptığı açıklamada; "Bu gün ilimizde bulunan ve dağcıların yoğun olarak ve dağcılıkla ilgilenmeyen kişilerinde yoğun olarak ilgi gösterdiği Hasan Dağı'nda maalesef üzücü bir kaza geçirdik. Bu tür yaralanmaların olmaması,kazaların olmaması açısından mutlaka dağcılık eğitimi alınarak dağlara çıkılması ve ya yanlarında rehber bulundurmaları kendi sağlıkları açısından daha faydalı olacaktır. Buradaki kaza geçiren kişi yaralı olarak kurtuldu ama bir defa ki sefere veya başka bir olayda hayatını da kaybedebilirdi onun için mutlaka Gençlik Spor İl müdürlükleri ile veya ilde bulunan dağcılık kulüpleriyle temasa geçilerek mutlaka rehber alınması veya eğitimli dağcılarla birlikte veya eğitim alarak bu dağlara çıkılması gerekiyor." dedi.
UMKE Aksaray ekibi görevlisi Erdem Genç, zorlu bir yolculuktan sonra kazazedeye ulaştıklarını ve kendisiyle sürekli iletişim halinde olarak yapması gerekenler hakkında bilgi verdiklerini ifade etti. Kaza hakkında bilgi veren Genç, "UMKE ekibi olarak ilk yaralıya ulaştığımızda diğer arkadaşlarda mevcuttu ve sağ komple boydan boya omuzdan sağ dize kadar çeşitli kemiklerde ve dokularda yumuşak doku travması mevcuttu. Öncelikle ilk fiziki muayenesi yapıldı ve peşinden stabil hale getirilip damar yolu açılıp boyunluğu takılıp diğer ekiplerin gelmesi beklendi ve zirveden AFAD ve jandarma eşliğinde UMKE rekaketinde Ogün Yorulmaz'ı indirdik." şeklinde konuştu.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...