Platonik aşkı için 15 milyon $ verdi

Düzenleyen:
Platonik aşkı için 15 milyon $ verdi

Ekonomi Haberleri

Güney Afrikalı Naspers tarafından 270 milyon dolara satın alınan ancak geçtiğimiz aylarda kapanan Markafoni’nin yeni sahibi Cafer Mahiroğlu oldu. Mahiroğlu “Platonik aşkımdı” dediği Markafoni’ye 15 milyon dolar yatırım yapıp Avrupa’ya açacak

Ömer TEMÜR

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitesi Markafoni, yeniden tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor. İngiltere’deki Türk moda devi Select’in sahibi Cafer Mahiroğlu, 30 Haziranda faaliyetlerini durduran Markafoni için Güney Afrika merkezli Naspers Grup ile 15 milyon dolara el sıkıştı. Mahiroğlu cuma günü yeniden satışlara başlayacaklarını belirterek, üç yıl içerisinde 15 milyon dolar yatırım yapıp Markafoni’yi Avrupa’ya taşımak istediklerini söyledi. Markafoni’yi 1,5 yıldan bu yana takip ettiğini anlatan Mahiroğlu “Markafoni platonik aşkımdı. Kapanacağını öğrenince 5 gün içerisinde satış işlemini tamamladık” dedi. Markafoni tüketicilerin kafasına kazınmış bir marka olduğuna dikkat çeken Mahiroğlu, “Bu paha biçilemez bir özellik. Benim bir Türk iş adamı olarak Türkiye’ye karşı sorumluluğum var, vefa borcum var. Bu yatırımı dünyanın her yerinde de yapabilirdim ama Türkiye’yi ve burada var olmayı tercih ettim. Türkiye’nin geleceğine güveniyorum” diye konuştu. 
BATIK MARKALARA HAYAT VERMEK BENİM İŞİM
Markafoni’ye önümüzdeki 3 yılda da 15 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını vurgulayan Mahiroğlu şöyle konuştu: “Sitenin altyapısında ve tasarımında bazı düzenlemeler yapıyoruz. Ayrıca eskisinden farklı olarak tüm ürünleri önce kendi depomuza alacağız, burada kalite kontrolünü yaptıktan sonra müşterilere sevk edeceğiz. Ürünler farklı günlerde ulaşmayacak, tüm siparişler tek bir paket hâlinde gidecek. Ertesi gün teslimat seçeneğini de ekleyeceğiz. Sitedeki karmaşıklığı da kaldırıyoruz. Daha basit bir tasarım olacak ve eskisi kadar fazla kampanya çıkmayacak. Sitedeki koleksiyonları eskiye göre daha hızlı değiştireceğiz. Kendi markamızı ve moda ürünler satacağız. Avrupa’dan ürünler de olacak.” Hâlen firma bünyesinde 30 kişinin çalıştığını ancak bu rakamı bir yıl içinde 150-200 kişiye ulaştıracaklarını dile getiren Mahiroğlu “Markafoni yaklaşık dört yıl önce 270 milyon dolara Naspers’a satılmıştı. Batık markaları alıp yeniden hayat vermek benim en iyi yaptığım iş. İngiltere’de de Select’i batık hâlde alıp şu anda 500 milyon dolarlık  bir zincir haline dönüştürdük. Aynı büyüme Markafoni’de de yaşanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren de Avrupa’ya açılacağız” dedi.
Sitenin ilk kurucusu Sina Afra’yı da aradığını ve ona Türkiye’ye böyle bir marka kazandırdığı için teşekkür ettiğini kaydeden Mahiroğlu “Kendisinden helallik istedim. Bunlar bizim için önemli şeyler. Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık” ifadelerini kullandı.

E-ticaret sitelerinin≈ %80’i zarar ediyor 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...