'Gezi'yi cebinde gezdirdi Dük'e gerçeği gösterdi

- Güncelleme:
'Gezi'yi cebinde gezdirdi Dük'e gerçeği gösterdi

Ekonomi Haberleri

Lüksemburg gezisi sırasında, gezi olaylarını içeren flash belleği cebinden çıkararak Dük Guillaume'ye izleten Ekonomi Bakanı Çağlayan, 'Yabancı medyada anlatılanları doğru sanıyorlarmış. Çok şaşırdılar' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, borsayı ve yabancı sermayeyi etkileyen Gezi olayları nedeniyle diplomasi atağı başlattı. Çağlayan, 27 AB ülkesi ile ABD'nin ekonomi bakanlarını telefonla tek tek arayarak, olayların göründüğü gibi olmadığını anlatıyor. Şimdiye kadar 11 bakanla görüştüğünü söyleyen Bakan Çağlayan, "Son olayları değerlendirip birebir neler olduğunu kendilerine aktarıyorum. Şu ana kadar 11 ülkeyle görüştüm. Bunu nbsp;birkaç gün içinde bitireceğim. Şu ana kadar hiçbir ülke bana Türkiye bu konuda yanlış yapıyor anti demokratik nbsp;davranıyor demedi" diye konuştu. Çağlayan, TOBB ve TİM Başkanlarının da bu konuda yurt dışındaki muhataplarıyla görüşmeye başladığını aktardı. Çağlayan, Gezi olayları nedeniyle yanında bir dosyayla Lüksemburg'a geldiğini ve Büyük Dük Henri Albert Gabriel Felix Marie Guillaume'ye bunu sunduğunu belirtirken, "Uluslararası medyanın dezenformasyonu, sosyal medyada herkesi yanıltan uygulamalarla ilgili elimdeki dosyayı gösterdim. Şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bakanlar da bakanlar kurulunda bu konuyu gündeme getirecekler. Doğruymuş gibi olaylardan etkilendiklerini söylediler. nbsp;Meclis Başkanlarına da flash bellek verdim. Meclis Dışişleri Komisyonunda bunu anlatacaklar" dedi. Lüksemburg temasları kapsamında Dük Guillaume, ilgili bakanlar ve ülkedeki önde gelen şirketlerin CEO'ları ile görüşen Çağlayan temaslarıyla ilgili olarak da, nbsp;"Lüksemburg ile JETCO ekonomik ortaklık anlaşması imzaladık. Girişimciler Türkiye'deki yatırım fonlarını daha da artırmak istediklerini söyledi. nbsp;Lüksemburg Türk işadamlarına 'easy going' adı verilen vize kolaylığı da sağlayacak" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...