Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Klima, yatağa düşürmesin!

Düzenleyen:
Klima, yatağa düşürmesin!

SAĞLIK Haberleri

Sıcak havalarda ani ısı değişikliklerinin zararlı olduğunu bildiren uzmanlar anlık ısı farkının 8 dereceyi geçmemesi konusunda ikazda bulunuyorlar.

Sıcak havalarda ani ısı değişikliklerinin zararlı olduğunu bildiren uzmanlar anlık ısı farkının 8 dereceyi geçmemesi konusunda ikazda bulunuyorlar. Mekân içinde ve dışındaki 7-8 derecenin üzerinde ve ani sıcaklık farkının hasta ettiğini söyleyen Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nesriye Demirel, terliyken serin ortama girilmemesi gerektiğini belirterek “Aşırı sıcak, kasları gevşetir. Kişi serin bir havayla karşılaşınca kas ağrıları ve kas tutulması yaşanabilir. Sıcak hava nemle birleştiğinde kalp fonksiyonlarını ve tansiyonu olumsuz etkiler. Vücuttaki aşırı su ve tuz kaybı, hastanın kan basıncındaki dengesizliğe sebep olur” dedi.
“KLİMA ATEŞİ”NE DİKKAT
İyi temizlenmeyen klimaların da hastalık kaynağı olduğuna işaret eden Dr. Demirel “Klimaların suyu yoğunlaştıran bölgelerinde üreyen çeşitli bakteri ve mantarların solunum havasına karışması sonucunda gribe benzer bir tablo ortaya çıkar. Kişide ateş, titreme, kas ve eklem ağrıları, yorgunluk ve hâlsizlik gibi şikâyetler ortaya çıkar. Bu şikâyetlere öksürük nefes darlığı da eklenebilir. Bazen bulantı, kusma, karın ağrısı ishal görülebilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...