Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis Akademisine rekor başvuru

/ Kaynak: AA
Polis Akademisine rekor başvuru

GÜNDEM Haberleri  / AA

Polis Akademisi Başkanı Fındıklı, bu yıl 7 bin öğrenci alınacak Polis Meslek Yüksek Okullarına 65 bin müracaat olduğunu belirterek, "Polise büyük bir teveccüh var" dedi.

Polis Akademisi Başkanı Fındıklı, bu yıl 7 bin öğrenci alınacak Polis Meslek Yüksek Okullarına 65 bin müracaat olduğunu belirterek, "Polise büyük bir teveccüh var" dedi. Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, güvenlik denince ilk akla gelen şeyinpolis olduğunu ifade ederek, polisin bunun yanında devletin millete uzanan yardım, güven ve şefkat eli sayılabileceğini kaydetti. nbsp;Türkiye'de polis eğitimi veren tek yüksek öğretim kurumunun Polis Akademisi olduğunu ifade eden Fındıklı, akademiye bağlı 28 PMYO'nun eğitimine devam ettiğini dile getirdi. nbsp;Bu okullara liseden gelen ve üniversitede belli bir puan almış öğrencileri kabul ettiklerini anlatan Fındıklı, şunları kaydetti: nbsp;"Bu sene 7 bin öğrenci alınacak, buna karşılık 65 bin müracaat oldu. Bu da gösteriyor ki polise büyük bir teveccüh var. Polis, gerçekten saygın bir hizmet veriyor ve herkesin polis olmak istediğini görmek bizi sevindiriyor. Bu öğrenciler iki yıllık eğitimden sonra polis memuru olarak göreve başlamaktadırlar. Burada hukuk dersleri, mesleki dersler, kültür dersleri ve güncel konularla ilgili her türlü eğitim uzmanlar tarafından verilmektedir."
nbsp;Bu yıl 16 ülkeden 330 yabancı öğrenci Polis Akademisinde eğitim aldı
nbsp;Fındıklı, akademi öğrencilerinin sadece Türk öğrencilerinden oluşmadığının altını çizerek şöyle devam etti:
nbsp;"Bu yıl 16 ülkeden 330 yabancı öğrenci Polis Akademisinde eğitim aldı. Bu da akademimizin yalnız milli bir akademi değil, aynı zamanda uluslararası, hatta bir dünya akademisi olduğunu göstermektedir. Mezun ettiğimiz öğrenciler, o ülkelerde bizim birer temsilcimiz, köprümüz ve irtibat yerlerimizdir. Bu nedenle iş adamlarımız, siyasilerimiz, yöneticilerimiz gittikleri ülkelerde bu öğrenciler ile çok yakın irtibat kurmakta ve o ülkeyle ilişkileri bu öğrenciler sağlamaktadır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...