Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eşi ve çocuğu öldürülen Suriyeli baba konuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eşi ve çocuğu öldürülen Suriyeli baba konuştu

YAŞAM Haberleri  / AA

Sakarya'da 10 aylık çocuğuyla birlikte öldürülen Suriyeli 9 aylık hamile kadının eşi Halid er-Rahmun, "Türk halkı bizim kardeşimizdir. Bize hep kardeşçe yaklaştılar. Katillerle de aramızda bir husumet yoktu. Her gün yemeğimizi paylaşırdık" dedi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürülen Suriyeli 9 aylık hamile Emani el-Rahmun'un eşi Halid El-Rahmun, İdlib'in Maaret en-Numan ilçesindeki Cibale köyünde yaşıyor. El-Rahmun, "Türk halkı bizim kardeşimizdir. Bize hep kardeşçe yaklaştılar. Katillerle de aramızda bir husumet yoktu. Her gün yemeğimizi paylaşırdık" dedi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen el-Rahmun, Sakarya'daki evini görmeye dayanamayacağını, sadece eşinin ve bebeğinin kıyafetlerini alarak, Suriye'ye geri döneceğini söyledi.

‘’CEZA İNDİRİMİ ALMAK İÇİN ÖYLE KONUŞUYOR’’

Ailenin avukatı Cihat Gökdemir, "Cinayet zanlılarıyla öldürülen kadının eşi arasında husumet yok. Birileri onlara akıl vermiş olacak ki zanlılar, ceza indirimi almak için varmış gibi konuşuyor. Türkiye'de yapılan bazı haberler, öldürülen kadının ailesi ve eşinin ailesi arasında sorun çıkardı. İlçede yaşayanlar ve aile kısas istiyor. Ancak Türk Ceza Kanunu'nda böyle bir ceza bulunmuyor. Noter aracılığı ile vekâlet aldık. Türkiye'deki yasal süreci takip edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Eşi ve çocuğu öldürülen Suriyeli baba konuştu

(Ailenin avukatı Cihat Gökdemir)

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...