Junior Caicara'nın gözyaşartan hikâyesi

Düzenleyen:
Junior Caicara'nın gözyaşartan hikâyesi

SPOR Haberleri

Başakşehirli futbolcu yokluktan stat altında uyuduğu günlerde aç karnına yatmak zorunda kalmış

Futbolcuların milyon dolarlar kazanarak sefa sürdüğü bilinir. Ama futbol fakirlerin de oyunudur. Çoğu futbolcu yokluklar çekerek basamakları çıkmıştır. Onlardan biri de Medipol Başakşehir’in oyuncusu Junior Caicara. Öyle bir hikâyesi var ki anlatırken gözyaşlarını tutamıyor Brezilyalı. Profesyonelliğe geçtiği dönemde statta, tribünün altındaki küçük bir odada, zor şartlarda yaşamak zorunda kaldığını belirten Caicara’nın işte yürek burkan o sözleri: Bunları anlatırken bile zorlanıyorum. Kendimi ağlamamak için zor tutuyorum. Zor günlerdi. Sao Vicente’de futbola başladım, yokluklar içinde Santo Andre’ye gittim. Bugün sahip olduğum şeyler o zaman yoktu. Tribünün altında yaşamam gerekiyordu. Uzunca bir süre statta, tribünün altında küçük bir odada yaşadım. Bazı idmanlardan sonra akşam yiyecek hiçbir şey kalmıyordu ve aç uyuyordum...
Bir kuruşun bile değeri var
“Bunları size söylerken bile kelimeler ağzımdan zor çıkıyor. Bugün kazandıklarımı yaşadığım o zor günlere borçluyum” diyerek sözlerine devam eden Caicara, futbola birlikte başladığı ve aynı zorlukları çeken arkadaşı Richard Almeida ile birlikte her zaman hedeflerinin peşinde koştuklarını söyledi. Richard’ın şu an Azerbaycan’ın Karabağ takımında forma giydiğini ve Şampiyonlar Ligi’nde oynadığını belirten 28 yaşındaki futbolcu “Ben de Ludogorets ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadım. Schalke 04 gibi çok büyük bir takıma gittim, uzun süreler aldım” dedi. Portekiz’de oynarken kazandığı az parayla ailesine de yardım etmek zorunda olduğunun altını çizen Caicara, “Bu zorlukları aşarak belirli bir yerlere geldim ama inanın ki sizin paranızla 1 kuruşun bile ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Çünkü hepsinde bir alın teri ve çekilmiş zorluklar var. Bunlar beni çok daha kuvvetli yaptı. Bu nedenle oynadığım takımda formanın hakkını vermek için elimden gelen her şeyi yapıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Bu sene çok zor”
Slovenya’da yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Caicara “Medipol Başakşehir her sezon daha da güçlenen bir takım. Bu sene rakiplerimiz çıktığımız müsabakalarda bize çok daha fazla saygı gösterecektir. Ligin bu sene daha zor olacağına inanıyorum. Her takım iyi hazırlanıyor, Avrupa’ya gidecek takımlar var. Bu sene bizi çok daha zor bir lig bekliyor” şeklinde konuştu. 

Cengiz’e Roma talip 
İtalyan basınında yer alan habere göre; daha önce Salih Uçan’ı kiralayan Roma, Cengiz Ünder’e talip oldu. Öte yandan Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Saral, Cengiz için Manchester City ile tekrar görüşeceklerini açıkladı. 

AYDA 500 AVROYA OYNUYORDU

Brezilya’da kendini göstermeye başladıktan sonra takım arkadaşı Richard ile birlikte, Portekiz 2. Lig takımlarından Gil Vicente’ye kiralandığını aktaran Caicara “Gil Vicente’de 8 kiralık oyuncu vardı. En az kazananlar bizdik. Belki şu an tanınan bir oyuncuyum ama bundan birkaç sene önce Portekiz 2. Ligi’nde aylık 500 avroya oynuyordum” dedi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...