Özel İdare'den siber saldırı açıklaması

/ Kaynak: CHA
Özel İdare'den siber saldırı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Son dönemde kamu kurumlarına ait internet sitelerinin korsan gruplar tarafından çökertilmesi haberlerine bir yenisi de İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait site ile eklendi.

Son dönemde kamu kurumlarına ait internet sitelerinin korsan gruplar tarafından çökertilmesi haberlerine bir yenisi de İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait site ile eklendi. İdarenin yaptığı açıklamaya göre 'Redhack' isimli grup tarafından yapılan sanal saldırı sonucu sadece fatura takibi yapılan bir programın etkilendiği ancak bu program üzerinden faturaların silinmesi ya da güncellenmesi imkanının bulunmadığı hatırlatıldı. nbsp;İdarenin yaptığı açıklamada bu sabah 06:30 sıralarında Fatura Otomasyon Programı'na Redhack gurubu tarafından hack saldırısı düzenlendiği belirtildi. Saldırının ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sadece veri giriş ekranı olarak kullandığı bölüme gerçekleştiği belirtilerek, bu sistemin İstanbul'daki eğitim kurumlarının fatura takibinin daha hızlı şekilde yapılması için kullanıldığı ifade edildi. Program üzerinde sadece fatura takibinin yapıldığı, her hangi bir ödeme işleminin olmadığı belirtildi. nbsp;
Bu nedenle de saldırı sonucu sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesinin, güncellenmesinin söz konusu olmadığı hatırlatılarak "Faturalarla ilgili asıl kayıtlar ilgili kurumlarda tutulmaktadır. Bu arada Hack saldırısı sonucunda sadece yeni kurum eklemesi yapılmıştır. Basında yer aldığı gibi kurumların borçlarının silinmesi, güncellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Söz konusu gurubun tamamen kamuoyunu yanıltma amaçlı bir girişimidir. Konu ile ilgili olarak adli mercilere başvurular yapılmıştır. Gerekli önlemler alınıp fatura otomasyon sistemi tekrardan erişime açılmıştır." denildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...