Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okyanus Davası'nda rekor ceza

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Okyanus Davası'nda rekor ceza

Ekonomi Haberleri  / İHA

Konya'da, devleti milyonlarca lira zarara soktukları iddiasıyla Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonda yakalanan ve aralarında holdingin patronu Nusret Argun'un da bulunduğu 234 sanıklı dava karara bağlandı.

Konya'da, devleti milyonlarca lira zarara soktukları iddiasıyla Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonda yakalanan ve aralarında holdingin patronu Nusret Argun'un da bulunduğu 234 sanıklı dava karara bağlandı. Holding patronu Nusret Argun 180 yıl 4 ay 15 gün, Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise 5 yıl hapse mahkum oldu. 115 sanık 1 yıldan 42 yıla kadar hapse çarptırılırken, 117 sanık ise beraat etti. nbsp;Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıldır, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üye olmak, rüşvet, yağma, ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. nbsp;Tutuklu sanıklar holding patronu Nusret Argun ile diğer tutuklu sanıklar İlker Turdan, Hayri Yıldıray Kocamaz, Hüseyin Taşdöğen ve Mustafa Mete ile bazı tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu. nbsp;Argun, mahkemedeki savunmalarında tezgah kurulduğunu ileri sürüp, iddiaların hepsinin hikaye olduğunu savundu. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. nbsp;Nusret Argun, karar öncesi reddi hakimde bulunurken, mahkeme ise, Argun'un bu talebini davayı uzatmak olarak değerlendirip reddetti. Ardından da Argun'un avukatı mahkemenin verdiği reddi hakim talebinin reddine itiraz etti. Bu talep de reddedildi.
Daha sonra mahkeme başkanı kararı okudu. Argun'a toplam 180 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, Argun ile birlikte yargılanan tutuksuz sanık Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise 5 yıl hapse çarptırıldı. 115 sanık 1 yıl ile 42 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edilirken, 117 sanık ise beraat etti.
Tutuklu sanıklardan Hayri Yıldıray Kocamaz, Hüseyin Taşdöğen ve Mustafa Mete'nin tahliyesi kararlaştırılırken, Nusret Argun ile avukatı İlker Turdan'ın ise tutukluluğunun devamı karara bağlandı.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...