Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'un dört katı büyüklüğünde buzdağı koptu

Düzenleyen:
İstanbul'un dört katı büyüklüğünde buzdağı koptu

TEKNOLOJİ Haberleri

Antarktika'da şimdiye kadar yaşanan en büyük buzdağı kopmalarından biri yaşandı. 5 bin 800 kilometrekarelik buzdağının kopuşu NASA tarafından görüntülendi.

The Telegraph'ta yer alan habere göre, Galler'deki Swansea Üniversitesinden bilim adamları, Batı Antarktika'dan İstanbul'un dört katı büyüklüğünde bir buzdağının koptuğunu bildirdi.

Swansea Üniversitesi araştırma ekibi, uzun zamandır gözlemledikleri Antarktika'daki Larsen C buz sahanlığından 5 bin 800 kilometrekarelik buzdağının kopuşunun Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Aqua uydusu tarafından görüntülendiğini kaydetti.

Trilyon tonluk buzdağının kopmasıyla Larsen C buz sahanlığının büyüklüğünün yüzde 12 azaldığı belirtildi.

Swansea Üniversitesinden Prof. Adrian Luckman, yaptığı açıklamada, "Bu kopuşu uzun zamandır bekliyorduk. Buzdağını takip etmeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar kopan en büyük buzdağlarından biri" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...