BM'nin Arakan endişesi

/ Kaynak: AA
BM'nin Arakan endişesi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Edwards, Myanmar'ın Arakan bölgesindeki şiddetin artma ihtimali dolayısıyla endişe duyduklarını bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, Myanmar'ın Arakan bölgesinde dün iki kişinin öldüğü ve altı kişinin yaralandığı olayın ardından bölgede tansiyonun ve şiddetin artma ihtimali dolayısıyla endişe duyduklarını bildirdi. nbsp;Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, olayın Arakan'daki Pauktaw şehrinde bulunan Kyein Ni Pyin kampında gerçekleştiğini belirterek, BMMYK'nın bu bölgede 4,400 yerinden edilmiş kişiye geçici sığınma sağladığını anımsattı. nbsp;Olayın, yerinden edilmiş kişilerin, "izole edilecekleri ve evlerine geri gönderilmeyecekleri" şeklindeki bir söylenti üzerine askeri bir bina önünde toplanmasının ardından, askerlerin toplanan gruba ateş açmasıyla gerçekleştiğini anlatan Edwards, BMMYK ekibinin olaydan hemen sonra bölgeye gittiğini ve yaralılara yardımcı olduğunu söyledi.Edwards, "BMMYK olayın araştırılmasını istemektedir. Yetkililerden konuyu daha fazla can kaybına neden olmayacak şekilde barışçıl ve soğukkanlı bir biçimde ele almalarını nbsp;talep ediyoruz" dedi.
Sözcü Edwards, hükümetin, yerinden edilmiş insanların evlerine dönebilmeleri için ülkedeki topluluklar arası güveni inşa etmesi ve barışı desteklemesi gerektiğini de kaydetti.
Topluluklar arası şiddetin ilk başladığı Haziran 2012'den bugüne kadar Myanmar'da 140 bin insan yerinden edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...