Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AİHM, katledilen Türkler için izahat istedi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
AİHM, katledilen Türkler için izahat istedi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 1974 Barış Harekatı sırasında Kıbrıslı Rumlar tarafından öldürülen Kıbrıslı Türklerin akıbetlerinin araştırılması konusunda Güney Kıbrıs'tan izahat istediği bildirildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), 1974 Barış Harekatı sırasında Kıbrıslı Rumlar tarafından öldürülen Kıbrıslı Türklerin akıbetlerinin araştırılması konusunda Güney Kıbrıs'tan izahat istediği bildirildi. nbsp;Fileleftheros gazetesi, "Kıbrıslı Türkler İçin AİHM'ye Bilgiler - AİHM Kayıplara İlişkin Davalara Bakmaktan Kaçınıyor" başlıkları altında verdiği haberinde, AİHM'nin KKTC'de bulunan Atlılar (Aloa), Muratağa (Maratha) ve Sandallar (Santalari) köylerinde Kıbrıslı Rumlarca öldürülen Kıbrıslı Türklere ilişkin Rum makamlarının yaptığı araştırmanın ne aşamada olduğuna dair Güney Kıbrıs'tan bilgi talep ettiğini yazdı. nbsp;Gazete, Rum Hukuk Dairesi'nden bazı kaynakların gazeteye verdikleri bilgide, "AİHM'nin KKTC'deki üç köydeki Kıbrıslı Türk kayıplara ilişkin dava başlatacağı yönündeki Kıbrıslı Türk iddialarını" yalanladıklarını ve AİHM'nin 1974'te öldürülen Kıbrıslı Türkler için sürdürülen polis soruşturmasının ne aşamada olduğu konusunda bilgi talep ettiğini bildirdiklerini iddia etti. nbsp;Haberde, AİHM'nin söz konusu dava başvurularını kabul etmediği, bu yüzden de bunlara dava olarak bakmasının söz konusu olmadığı savunulurken, Güney Kıbrıs'ın 3 Temmuz tarihine kadar mahkemeye polis araştırmalarına ilişkin bilgi göndereceği ifade edildi.
AİHM'nin 1974 olaylarına ilişkin davaları, Rum makamlarının araştırma yapması gerektiği boyutu haricinde kabul etmediğini vurgulayan gazete, AİHM'nin, Kıbrıslı Rumların Türkiye aleyhine yaptıkları benzer başvurularda da aynı tutumu gösterdiğini kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...