Gümrüklere 7 'süper burun' daha

/ Kaynak: AA
Gümrüklere 7 'süper burun' daha

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kaçakçılıkla mücadelede kullanılan ve "süper burun" olarak adlandırılan dedektör köpeklerin eğitimlerini tamamlaması dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Kaçakçılıkla mücadelede kullanılan ve "süper burun" olarak adlandırılan dedektör köpeklerin eğitimlerini tamamlaması dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi. nbsp;Kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla kullanılan ve "süper burun" olarak adlandırılan dedektör köpeklerin eğitimlerini tamamlaması dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yeni binasının önünde sertifika töreni düzenlendi. nbsp;Eğitimleri tamamlanan 5'i narkotik, 2'si silah-patlayıcı dedektör köpeği olmak üzere 7 dedektör köpek ve idarecilerine, sertifikalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı verdi. nbsp;Basın mensuplarına hünerlerini sergileyen dedektör köpekler, araca gizlenen bomba ile valiz ve çekmecelere gizlenen uyuşturucuların yerlerini başarıyla tespit etti. nbsp;Etkinlikte konuşan Bakan Yazıcı, Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle dünyanın en önemli ticaret yolları üzerinde bulunduğunu ifade ederek, bu merkezi konumu dolayısıyla Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığı için de güzergah özelliği taşıdığını vurguladı. nbsp;Uyuşturucu maddelere karşı Bakanlık olarak gerekli mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Yazıcı, "Türkiye, dünyadaki eroin yakalamaların yüzde 20'sini gerçekleştirmektedir. Bu rakamla Türkiye, dünyada eroin yakalamasında 2'nci sıradadır" dedi.
Geçen yıl yakalanan 14 ton 137 kilogram eroinin 13 ton 300 kilogramının Türkiye tarafından ele geçirildiğine dikkati çeken Yazıcı, Türkiye'nin yakalamalarının miktar olarak Güneydoğu Avrupa bölgesinde ele geçirilen eroinin yüzde 94'üne tekabül ettiğini kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...