ABD'den Kuzey Kore'nin diyalog teklifine şartlı cevap

/ Kaynak: CHA
ABD'den Kuzey Kore'nin diyalog teklifine şartlı cevap

DÜNYA Haberleri  / CHA

ABD, Kuzey Kore'nin diyalog teklifine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) ülkede gözlem yapması şartı ile karşılık verdi.

ABD, Pyongyangyönetiminin diyalog teklifine Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) ülkede gözlem yapması şartı ile karşılık verdi. nbsp;ABD'ye geçtiğimiz haftalarda diyalog teklifinde bulunan Kuzey Kore'ye pek de sıcak cevap gelmedi. ABD Temsilciler Meclisi Uzak Doğu Asya Güvenlik Komisyonu'ndan yetkililer yaptıkları açıklamada, Kuzey Kore ile tekrar diyaloga geçilebilmesini UAEA'nın ülkedeki gözlem yapılmasına izin verilmesi şartına bağladı. Öte yandan Pyongyang yönetiminin tekrar 6'lı görüşmelere katılım sağlanmasının ise bir ön şart olduğuna vurgu yapıldı. nbsp;ABD'nin Kuzey Kore ile diyaloga geçme hususunda, geçmişten farklı olarak Güney Kore'nin yanında yer alması dikkat çekti. Komisyon yetkilileri basına verdikleri demeçlerde, Kuzey Kore-Güney Kore ilişkisinin gerginliğini sürdürdüğü bir zamanda, ABD-Kuzey Kore ilişkisinin normalleşmesinin zor olduğu ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...