MİT'çilerin yargılanmasına izin çıktı

/ Kaynak: CHA
MİT'çilerin yargılanmasına izin çıktı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakanlık, MİT'çilerin yargılandığı soruşturulmaya izin verdi. 3 MİT'çi bir sonraki duruşmada hazır bulunacak. Duruşma, 8 Kasım 2013 tarihine ertelendi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de arasında bulunduğu 11 sanığın 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılanmalarına Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edildi. nbsp;Zorla getirilmesine karar verilmesine karşın duruşmaya katılmayan Cihaner hakkında daire, 'savunmasının alınması amacıyla çeşitli kereler usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmalara gelmeyen sanık Cihaner'in, CMK'nın 199. maddesi uyarınca zorla getirilmesine' karar verdi. Başbakanlığın, soruşturulmalarına izin verdiği 3 MİT'çi Şinasi D., Kıvılcım Ü. ve Sadri B.İ. de bir sonraki duruşmada hazır bulunacak. Duruşma, 8 Kasım 2013 tarihine ertelendi. nbsp;Yargıtay Ceza Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, Cihaner ve Saldıray Berk gelmedi, bazı sanıklar ile sanık avukatları katıldı. Duruşmayı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte 14 CHP'li milletvekili izledi. Duruşmada, Başbakanlık'ın 3 MİT mensubu hakkında kovuşturma izni verdiği açıklandı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Eken'in izinde olması sebebiyle duruşmaya üye Halit Dönmez başkanlık etti. nbsp;Cihaner'in adresinde bulunamadığına ilişkin tutanağın dosyaya konulduğunu belirten Dönmez, Ersin Ergut'un ev ve iş yerindeki aramalarda ele geçirilen ajanların İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden getirilmesine ilişkin yazıya ise cevap verilmediğini kaydetti.
Duruşmada, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Fatih Kutbay'ın ifadesi okundu. Hristiyan olması sebebiyle dini inancını rahat yaşamak için 5,5 ay çalıştıktan sonra Erzincan merkeze tayin olduğunu dile getiren Kutbay, siyasi görüş olarak ulusalcı sol söylemi benimsediğine dikkat çekti.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan kız kardeşi aracılığıyla, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'e gitmesi konusunda haber aldığını anlatan Kutbay, Cihaner'in kendisinden Emniyet içinde asker ile birlikte yapacakları operasyon için Emniyet'teki oluşumlar ile ilgili bilgi istediğini söyledi. Cihaner ile milletvekili olduktan sonrada defalarca görüştüğünü belirten Kutbay, İlhan Cihaner'in kendisine bir daha görüşmemesini söylediğini, bunun yanlış anlaşılmalara sebep verebileceğini söylediğini aktardı. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...