Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Topbaş'tan 'Gezi Parkı' açıklaması

Topbaş'tan 'Gezi Parkı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmaların önümüzdeki hafta içi biteceğini söyledi ve parkın önümüzdeki hafta içi açılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmaların önümüzdeki hafta içi biteceğini söyledi ve parkın önümüzdeki hafta içi açılacağını söyledi. Haliç Kongre Merkezi'nde taksici esnafı temsilcileriyle bir araya geldikten sonra habercilere açıklamalarda bulunan Topbaş, Gezi parkının ne zaman açılacağıyla ilgili soruya, "Yayalaştırma çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmekteyiz. '700 metre kare Gezi Parkından kayboldu' değil, onlar yerli yerinde. Mükemmel bir gezi parkını İstanbul'a tekrar kazandıracağız. Önümüzdeki hafta içinde tamamlanacak çalışmaları dikkate aldıkları için buradaki güvenlik önlemleriyle ilgili çalışmalar da nihayete erecek. Beraberce orada bulunacağız. Önümüzdeki haftanın ortalarında olabilir, tam tarihini sayın Valimiz net olarak ilan edecekler. İstanbulluların hizmetine sunacağız" dedi.
TAKSİM'DE İSKİ BORUSUNUN PATLAMASI
Taksim'deki yayalaştırma çalışmaları sırasında bir iş makinasının İSKİ borusuna patlatması ve su basması nedeniyle Taksim'deki Metro seferlerinin durdurulmasıyla ilgili bilgi veren Topbaş, "Maalesef böyle bir kaza yaşandı. 280 bin mm çaplı su borusu çalışmalar sırasında etkilendi ve patladı. Metro hattına gelen su sebebiyle metro seferleri geçici olarak Osmanbey - Taksim arası kapatıldı. İETT ek sefer koyarak sıkıntı yaşanmamasına gayret gösterecek. İtfaiyemiz suyun tahliyesi çalışmalara katılacak. Bu talimatları verdik. İSKİ de çalışmalara başladı. Kısa sürede inşallah toparlanır diye umut etmekteyiz" diye konuştu.
GEZİ OLAYLARI TAKSİCİ ESNAFINI ETKİLEDİ
Topbaşla görüşen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da çıkışta yaptığı açıklamada taksici esnafının Gezi olayları sırasında ve sonrasında mağduriyet yaşadığını söyledi. Yaz aylarında daha çok turistlere çalıştıklarını söyleyen Uğur, rezervasyon iptalleri nedeniyle otel önlerindeki bazı duraklarda taksilerin müşteri alamadıkları gün olduğunu söyledi. Habercilerin zararların boyutları konusundaki sorularına da yanat veren Uğur, "İstanbul'da 17 bin 395 tane taksi var. Her bir taksinin 2 tane müşteri alamadığını kabul ettiğimizde günde 35 bin iş kaybından ve buna bir rakam verirseniz ne kadar büyük bir maliyet çıkacağını tahmin edebilirsiniz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...